Νέα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ALSO ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ALSO ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Για ακόμη μία φορά στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία το διεθνώς αναγνωρισμένο 85ο σεμινάριο μαιευτικού επείγοντος ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics) που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος. Επαγγελματίες υγείας εργαζόμενοι του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και μη, είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν  στη διαχείριση και αντιμετώπιση μαιευτικών επειγόντων περιστατικών κατά τη διάρκεια της κύησης, του τοκετού και της λοχείας.

Για 2 ημέρες, στους χώρους του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας οι επαγγελματίες υγείας, που ασχολούνται με την περίθαλψη της μητέρας και του νεογνού, παρακολούθησαν διαλέξεις, συζητήσεις περιστατικών, προσομοιώσεις συμβουλευτικής, προβολές videos και πρακτικές ασκήσεις σε προπλάσματα (hands-on) και μυϊκό ιστό. Είχαν επίσης τη δυνατότητα να διαπιστώσουν πώς οι  μνημονικοί κανόνες (ακρωνύμια / αλγόριθμοι) πραγματικά «σώζουν» σε μαιευτικά επείγοντα περιστατικά. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με γραπτή και προφορική εξέταση, στους επιτυχόντες των οποίων απονεμήθηκαν πιστοποιητικά της Αμερικανικής Ακαδημίας Οικογενειακών Ιατρών.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά, με διαλέξεις των έμπειρων εκπαιδευτών και πρακτική άσκηση, περιστατικά μαιευτικού επείγοντος όπως: η δυστοκία ώμων, η ανάνηψη του νεογνού και μητέρας, ο κολπικός τοκετός μετά από καισαρική τομή, καρδιοτοκογραφία, αιμορραγία, προεκλαμψία, ανώμαλες θέσεις και προβολές, πρόπτωση ομφάλιου λώρου.

Υπεύθυνος του Ελληνικού προγράμματος ALSO είναι ο Αν. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Νικόλαος Βραχνής, ενώ την Επιστημονική Υπευθυνότητα  του 85ου Σεμιναρίου είχε η Επικ. Καθηγήτρια Χριστίνα Μεσσήνη.

Η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Διεύθυνσης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, Κατερίνα Μπουγά, δήλωσε με το πέρας του σεμιναρίου «Αυτό που κάνει το  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας να διαφέρει από τις υπόλοιπες δομές υγείας της περιοχής, είναι ότι βρισκόμαστε  πάντα στο επίκεντρο των επιστημονικών εξελίξεων. Η εκπαίδευση του προσωπικού δε σταματά ποτέ γιατί αποτελεί  επένδυση, από την οποία κερδισμένος είναι μόνο ο ασθενής. Εδώ, κάθε μέλλουσα μητέρα, μπορεί να νιώσει τη σιγουριά ότι  θα είναι ασφαλής, τόσο η ίδια, όσο και το μωρό της, καθώς οι ιατροί είναι έμπειροι και απόλυτα καταρτισμένοι και οι μαίες μας είναι πιστοποιημένες και προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν με επιτυχία, ακόμη και το δυσκολότερο μαιευτικό περιστατικό.»

 

 

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:  Ιωάννα Σάββα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ΙΑΣΩ Θεσσαλίας  τηλ.: 2410 996110 email: [email protected]

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...