Νέα

«Ανάσα ζωής» σε πολυτραυματία στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

«Ανάσα ζωής» σε πολυτραυματία στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

42χρονος πολυτραυματίας ασθενής εξαιτίας της εμπλοκής του σε τροχαίο ατύχημα διεκομίσθη με ιδιωτικό ασθενοφόρο εσπευσμένα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, διασωληνομένος από τη ΜΕΘ του Γ.Ν. Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Αμέσως ο Νευροχειρουργός κ. Ιορδάνης Γεωργιάδης, οι Εντατικολόγοι κα Μαρία Μπουλοβάνα και κα Ευαγγελία Νέου και ο Παθολόγος κ. Κων/νος Καϊτανίδης προχώρησαν σε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης της υγείας του ασθενή, υποβάλλοντάς τον σε απεικονιστικό έλεγχο (αξονική τομογραφία εγκεφάλου, σπλαχνικού κρανίου, ΑΜΣΣ-αυχενική μοίρα σπονδυλικής στήλης, Θώρακος, και ΑΟΚ-άνω και κάτω κοιλίας).

Εν συνεχεία μετά τα απεικονιστικά ευρήματα οδηγήθηκε στο χειρουργείο στο οποίο του τοποθετήθηκε καθετήρας μέτρησης ενδοκράνιας πίεσης-ICP, σταθεροποιήθηκε αιμοδυναμικά και μετά εξετάστηκε από τον ειδικό Ω.Ρ.Λ. του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Χρήστο Κοραή, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε συρραφή των τραυμάτων που άπτονται της ειδικότητας του.

Ο ασθενής εκτιμήθηκε και από τον ειδικό Γναθοχειρουργό κ. Νικόλαο Ανδρεόπουλο για έλεγχο και συρραφή τραυμάτων από την δική του επιστημονική οντότητα.

Τέλος, λόγω και κάκωσης αγκώνα οι Ορθοπαιδικοί κκ. Δημήτρης Γερογιάννης και Άννα Ζιώγκου προχώρησαν σε κλειστή ανάταξη της εξάρθρωσης.

Ο ασθενής παρέμεινε νοσηλευόμενος στη Μ.Ε.Θ. του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας υπό την επίβλεψη των Ιατρών Εντατικολόγων και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στην Ά Νευροχειρουργική κλινική υπό την επίβλεψη του κ. Ιορδάνη Γεωργιάδη, τετρακινητικός και αιμοδυναμικά σταθερός όπου έλαβε εξιτήριο για την οικία του.

 Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας λειτουργεί κάθε μέρα της εβδομάδας, 24 ώρες το 24ωρο με τη φυσική παρουσία ιατρών περισσότερων από 13 ειδικοτήτων. Αποδεδειγμένα καθημερινά αντιμετωπίζει έκτακτα περιστατικά ασθενών που χρήζουν άμεσης φροντίδας, είτε αυτά είναι παθολογικής φύσεως, είτε απαιτούν χειρουργική αντιμετώπιση. Μία συντονισμένη ομάδα εξειδικευμένων ιατρών, με τη στήριξη έμπειρων νοσηλευτών, έχει στη διάθεσή της 24 ώρες το 2ωρο τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό (απεικονιστικό, εργαστηριακό, αιμοδυναμικό, χειρουργικό) και βρίσκεται καθημερινά σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τα πιο απλά και συγχρόνως τα πιο περίπλοκα περιστατικά.

 

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:  Ιωάννα Σάββα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ΙΑΣΩ Θεσσαλίας  τηλ.: 2410 996110 email: [email protected]

  Δειτε επισης:

  Εκπαιδευτική ομιλία για τη Χειρουργική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
  ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

  Εκπαιδευτική ομιλία για τη Χειρουργική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

  Με την ομιλία του Ογκοπλαστικού  Χειρουργού Μαστού, Υπεύθυνου Χειρουργού ...

  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Φωτοβολταϊκό Σύστημα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας από την EXALCO
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Φωτοβολταϊκό Σύστημα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας από την EXALCO

  Το ΙΑΣΩ ανακοινώνει με περηφάνια την εγκατάσταση και σύνδεση φωτοβολταϊκού συσ...

  Οι νικήτριες των δώρων του IASO MOM Event 2024
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Οι νικήτριες των δώρων του IASO MOM Event 2024

  Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά τη Δευτέρα 3 Ιουνίου οι νική...