Νέα

Ολικές αρθροπλαστικές στα 2 γόνατα, σε ένα χειρουργείο από την Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Ολικές αρθροπλαστικές στα 2 γόνατα, σε ένα χειρουργείο από την Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Δύο ασθενείς με σοβαρή οστεοαρθρίτιδα και των 2 γονάτων τους υπεβλήθησαν σε ολικές αρθροπλαστικές με το ρομποτικό σύστημα CORI.

Η πρώτη επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 66χρονη ασθενή, η οποία έπασχε από αρθρίτιδα τελικού σταδίου και των δύο γονάτων. Η συντηρητική αντιμετώπιση με ενδαρθρικές εγχύσεις υαλουρονικού, PRP και οι φυσικοθεραπείες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα η ποιότητα ζωής της γυναίκας να είναι κάκιστη.

Η δεύτερη επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 53χρονη ασθενή, η οποία είχε χειρουργηθεί με αρθροσκόπηση των γονάτων άμφω λόγω ρήξης στον έσω μηνίσκο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η βλάβη του χόνδρου και τα γόνατα να υποστούν αρθρίτιδα τελικού σταδίου με μεγάλη παραμόρφωση σε ραιβότητα.

Με το ρομποτικό σύστημα CORI κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθούν ολικές αρθροπλαστικές και των 2 γονάτων σε 1 χειρουργείο (μια αναισθησία) με αποτέλεσμα την πλήρη αποκατάσταση του μηχανικού άξονα, της κινηματικής των γονάτων και την πλήρη διόρθωση της παραμόρφωσης.  Οι ασθενείς κινητοποιήθηκαν πλήρως σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τα χειρουργεία, βαδίζοντας με πλήρη φόρτιση και με ελάχιστο πόνο. Επιπλέον, ήταν ικανοί να πραγματοποιήσουν και ανεβοκατέβασμα σκάλας από τη δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα, με αποτέλεσμα  να λάβουν εξιτήριο σε 72 ώρες.

Η αμφοτερόπλευρη αρθροπλαστική των γόνατων σε ένα χειρουργείο συστήνεται σε επιλεγμένους ασθενείς, οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές, με οστεοαρθρίτιδα σοβαρού βαθμού, που έχουν απωλέσει την καλή ποιότητα ζωής και που είναι σε καλή κατάσταση υγείας και επιθυμούν να επιστρέψουν όσο το δυνατόν συντομότερα στην καθημερινότητα τους χωρίς πόνο.

Η Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με Διευθυντές τους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς κ.κ. Κωνσταντίνο Μακρίδη, MD, , PCaosD, ESpD, PhD (certified robotic system user) και Μιλτιάδη Γεωργούση, MD , , PhD (certified robotic system user), με τις δυνατότητες που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα CORI, είναι σε θέση να πραγματοποιεί ακόμη και τις πιο απαιτητικές επεμβάσεις που αφορούν μυοσκελετικές παθήσεις. Η τελευταία λέξη της χειρουργικής τεχνολογίας είναι στη διάθεση των ασθενών, καθιστώντας το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κέντρο αναφοράς στην Ορθοπαιδική Χειρουργική του μέλλοντος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες: 

Ιωάννα Σάββα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

τηλ.: 2410 996110 email: [email protected]

  Δειτε επισης:

  Ενημέρωση Ασφαλιστών στο  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
  ΟΜΙΛΟΣ

  Ενημέρωση Ασφαλιστών στο  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

  Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του Ομίλου ΙΑΣΩ για προσαρμογή και αναβάθ...

  Νευρολόγοι του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε Εκπαιδευτική ομιλία
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Νευρολόγοι του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε Εκπαιδευτική ομιλία

  Νευρολόγοι συνεργάτες του  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνέχισαν τις παρουσιάσεις εξει...

  Ρομποτική Χειρουργική στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Η αριστεία του Cambridge κατέφθασε στην Κεντρική Ελλάδα
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Ρομποτική Χειρουργική στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Η αριστεία του Cambridge κατέφθασε στην Κεντρική Ελλάδα

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ανακοινώνει την απόκτηση του πρώτου Συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής Versius® στην Ελλάδα και υποδέχεται το μέλλον της χειρουργικής για τους ασθενείς της Κεντρικής Ελλάδας. Το καινοτόμο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα επόμενης γενιάς, Versius ® της CMR Surgical – της παγκόσμιας κατασκευάστριας εταιρείας ιατρικών ρομποτικών συστημάτων με έδρα το Cambridge της Αγγλίας,...