Νέα

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το εξειδικευμένο Ιατρείο Οστεοπόρωσης

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το εξειδικευμένο Ιατρείο Οστεοπόρωσης

Ξεκίνησε τις πρώτες ημέρες του χρόνου να λειτουργεί το νέο Ιατρείο Οστεοπόρωσης στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, παρέχοντας  ποιοτικές και ολοκληρωμένες  ιατρικές υπηρεσίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού και λειτουργικού επιπέδου των ασθενών. Υπεύθυνος  Ιατρός είναι ο  Ορθοπαιδικός Χειρουργός Διονύσης Παρίδης, με συνεργάτη τον Ενδοκρινολόγο Ανδρέα Ριζούλη. Την  ομάδα υποστηρίζουν εξειδικευμένοι επιστήμονες,  Γαστρεντερολόγος, Ακτινολόγος, Φυσίατριος, Νεφρολόγος  και Διατροφολόγος.

Η  οστεοπόρωση, μια πάθηση που επηρεάζει μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού χαρακτηρίζεται  διεθνώς  ως σιωπηλή επιδημία λόγω  της  μειωμένης  οστικής  αντοχής, που  συχνά γίνεται αντιληπτή αργοπορημένα  από τον ασθενή, συνήθως   ως πόνος στη μέση, ως πόνος σε πλευρές, ως κύφωση και ακόμα πιο αργά ως κάταγμα. Η μετεμμηνοπαυσιακή οστεοπόρωση, η ανδρική  οστεοπόρωση, η οστεοπόρωση μετά από χρήση κορτικοειδών, η οστεοπόρωση ατόμων νεαρότερης ηλικίας, η οστεοπόρωση κύησης, παιδιών, η οστεοπόρωση από ακινησία είναι μερικές περιπτώσεις ασθενών με οστεοπόρωση. Τα οστεοπορωτικα  κατάγματα, κυρίως της σπονδυλικής στήλης και του ισχίου, αλλά και του βραχιονίου, της πηχεοκαρπικής και της ποδοκνημικής αποτελούν παραδείγματα καταγμάτων που μπορούν έστω και αργοπορημένα να ελεγχθούν στο Ιατρείο Οστεοπόρωσης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Το Ιατρείο Οστεοπόρωσης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας  αναλαμβάνει την  αξιολόγηση       παρακολούθηση  του ασθενή, βασιζόμενο  στο ιστορικό, στη φυσική εξέταση, στις μικροβιολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις,  για να προσδιορίσει ο καταγματικός κίνδυνος και να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία  και να προληφθεί το επόμενο κάταγμα.

Το Ιατρείο Οστεοπόρωσης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας  λειτουργεί Τρίτη & Πέμπτη 16:00 - 21:00 κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα: 2410996000 & 2410996014

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το μεγαλύτερο πάροχο υγείας της Κεντρικής Ελλάδας, αντιμετωπίζουμε τη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών ολοκληρωμένα, με απόλυτη συνέπεια και ασφάλεια για περισσότερα από 10 χρόνια. Για το λόγο αυτό, στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας λειτουργούν καθημερινά πλήρως εξοπλισμένα εξωτερικά ιατρεία όλων των ειδικοτήτων, με συνεργάτες ιατρούς τους κορυφαίους επιστήμονες της περιοχής.

  Δειτε επισης:

  Το IASO MOM Event 31.05.2024 σε περιμένει! Δήλωσε συμμετοχή!
  ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

  Το IASO MOM Event 31.05.2024 σε περιμένει! Δήλωσε συμμετοχή!

  Το “IASO Mom” το πρώτο event της Κεντρικής Ελλάδας για  μαμάδες και..μέλλ...

  Οι Καρδιολόγοι του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε εκπαιδευτική ομιλία
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Οι Καρδιολόγοι του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε εκπαιδευτική ομιλία

  Σειρά στις καθιερωμένες επιστημονικές διαλέξεις στο πλαίσιο του ετήσιου προγρά...

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κοντά στους Λαρισαίους στην μεγάλη δράση εθελοντισμού για την υγεία 
 «Μαζί μια αγκαλιά»
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κοντά στους Λαρισαίους στην μεγάλη δράση εθελοντισμού για την υγεία  «Μαζί μια αγκαλιά»

  Από τις 11 μέχρι τις 17 Μαΐου, οι φορείς υγείας και πρόνοιας της Λάρισας, γίνα...