Νέα

Η τεχνολογία στη διάθεση της επιστήμης!

Η τεχνολογία στη διάθεση της επιστήμης!

Η τεχνολογία στη διάθεση της επιστήμης! Η Α΄ ΩΡΛ Κλινική του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας πραγματοποίησε με πλήρη επιτυχία μία δύσκολη επέμβαση ολικής αφαίρεσης θυρεοειδούς αδένα, έχοντας νέο σύμμαχο το πλέον εξελιγμένο σύστημα νευροπαρακολούθησης ISIS EXPERT.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 77χρονη ασθενή στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας από  τους ιατρούς της  Α΄ΩΡΛ Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το Διευθυντή, Ομ. Καθηγητή κ. Ιωάννη Μπιζάκη και τους Επιμελητές κ.κ. Χρήστο Κοραή και Κωνσταντίνο Γιάγκα, η οποία είχε διαγνωσθεί ότι πάσχει από πολυοζώδη βρογχοκήλη, καταδυόμενη στο μεσοθωράκιο. Πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία υπό γενική αναισθησία ολική θυρεοειδεκτομή, με διατήρηση ακέραιων των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων, μέσω της χρήσης νευροπαρακολούθησης του συστήματος ISIS EXPERT, και η ασθενής έλαβε εξιτήριο την επόμενη ημέρα.

Κατά την πραγματοποίηση μίας επέμβασης, ο εντοπισμός και η παρακολούθηση της λειτουργίας σημαντικών νεύρων στο χειρουργικό πεδίο, με τη βοήθεια τελευταίας γενιάς ολοκληρωμένων συστημάτων νευροπαρακολούθησης, είναι πολύτιμος.

Ιδιαίτερα σε επεμβάσεις που απαιτούν εξαιρετικά λεπτούς χειρουργικούς χειρισμούς, κρίνεται πλέον απαραίτητη η χρήση τους, με σκοπό τη μέγιστη αποτελεσματικότητα της χειρουργικής πράξης, σε συνδυασμό με τη διατήρηση των ευαίσθητων δομών και τη δραστική μείωση των διεγχειρητικών επιπλοκών.

Ειδικότερα, το εξελιγμένο σύστημα ISIS EXPERT  έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής σε πληθώρα χειρουργικών επεμβάσεων (Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών, ΩΡΛ, Νευροχειρουργικές, Ορθοπαιδικές, Σπονδυλικής Στήλης, Αγγειοχειρουργικές, Καρδιοχειρουργικές κ.α.).

Στις χειρουργικές επεμβάσεις του θυρεοειδούς αδένα, η χρήση νευροπαρακολούθησης των λαρυγγικών νεύρων διεγχειρητικά μπορεί να βοηθήσει το χειρουργό να αποφύγει τον τραυματισμό τους και να αποτρέψει την προσωρινή ή και  μόνιμη παράλυση των φωνητικών χορδών.

Στην Α΄ΩΡΛ Κλινική του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ο εξοπλισμός νευροπαρακολούθησης χρησιμοποιείται ανεξαιρέτως σε όλες τις επεμβάσεις του θυρεοειδούς αδένα και σε όλες τις επεμβάσεις αφαίρεσης μορφωμάτων της παρωτίδας, σε δύσκολες επεμβάσεις ωτοχειρουργικής (μαστοειδεκτομή, τυμπανοπλαστική κτλ) και σε λεμφαδενικούς καθαρισμούς τραχήλου σε επιλεγμένα περιστατικά.

Με σύμμαχο την τεχνολογία αιχμής, η Α΄ΩΡΛ Κλινική του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι σε θέση να πραγματοποιεί ακόμη και τις πιο απαιτητικές επεμβάσεις που αφορούν ΩΡΛ παθήσεις.

 

  Δειτε επισης:

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

  Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
  ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

  Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
  ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

  Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...