Νέα

Η τεχνολογία στη διάθεση της επιστήμης!

Η τεχνολογία στη διάθεση της επιστήμης!

Η τεχνολογία στη διάθεση της επιστήμης! Η Α΄ ΩΡΛ Κλινική του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας πραγματοποίησε με πλήρη επιτυχία μία δύσκολη επέμβαση ολικής αφαίρεσης θυρεοειδούς αδένα, έχοντας νέο σύμμαχο το πλέον εξελιγμένο σύστημα νευροπαρακολούθησης ISIS EXPERT.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 77χρονη ασθενή στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας από  τους ιατρούς της  Α΄ΩΡΛ Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το Διευθυντή, Ομ. Καθηγητή κ. Ιωάννη Μπιζάκη και τους Επιμελητές κ.κ. Χρήστο Κοραή και Κωνσταντίνο Γιάγκα, η οποία είχε διαγνωσθεί ότι πάσχει από πολυοζώδη βρογχοκήλη, καταδυόμενη στο μεσοθωράκιο. Πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία υπό γενική αναισθησία ολική θυρεοειδεκτομή, με διατήρηση ακέραιων των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων, μέσω της χρήσης νευροπαρακολούθησης του συστήματος ISIS EXPERT, και η ασθενής έλαβε εξιτήριο την επόμενη ημέρα.

Κατά την πραγματοποίηση μίας επέμβασης, ο εντοπισμός και η παρακολούθηση της λειτουργίας σημαντικών νεύρων στο χειρουργικό πεδίο, με τη βοήθεια τελευταίας γενιάς ολοκληρωμένων συστημάτων νευροπαρακολούθησης, είναι πολύτιμος.

Ιδιαίτερα σε επεμβάσεις που απαιτούν εξαιρετικά λεπτούς χειρουργικούς χειρισμούς, κρίνεται πλέον απαραίτητη η χρήση τους, με σκοπό τη μέγιστη αποτελεσματικότητα της χειρουργικής πράξης, σε συνδυασμό με τη διατήρηση των ευαίσθητων δομών και τη δραστική μείωση των διεγχειρητικών επιπλοκών.

Ειδικότερα, το εξελιγμένο σύστημα ISIS EXPERT  έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής σε πληθώρα χειρουργικών επεμβάσεων (Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών, ΩΡΛ, Νευροχειρουργικές, Ορθοπαιδικές, Σπονδυλικής Στήλης, Αγγειοχειρουργικές, Καρδιοχειρουργικές κ.α.).

Στις χειρουργικές επεμβάσεις του θυρεοειδούς αδένα, η χρήση νευροπαρακολούθησης των λαρυγγικών νεύρων διεγχειρητικά μπορεί να βοηθήσει το χειρουργό να αποφύγει τον τραυματισμό τους και να αποτρέψει την προσωρινή ή και  μόνιμη παράλυση των φωνητικών χορδών.

Στην Α΄ΩΡΛ Κλινική του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ο εξοπλισμός νευροπαρακολούθησης χρησιμοποιείται ανεξαιρέτως σε όλες τις επεμβάσεις του θυρεοειδούς αδένα και σε όλες τις επεμβάσεις αφαίρεσης μορφωμάτων της παρωτίδας, σε δύσκολες επεμβάσεις ωτοχειρουργικής (μαστοειδεκτομή, τυμπανοπλαστική κτλ) και σε λεμφαδενικούς καθαρισμούς τραχήλου σε επιλεγμένα περιστατικά.

Με σύμμαχο την τεχνολογία αιχμής, η Α΄ΩΡΛ Κλινική του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι σε θέση να πραγματοποιεί ακόμη και τις πιο απαιτητικές επεμβάσεις που αφορούν ΩΡΛ παθήσεις.

 

  Δειτε επισης:

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας Στην «πρώτη» του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας
  ΟΜΙΛΟΣ

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας Στην «πρώτη» του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας

  Στη μεγάλη ιστορική στιγμή για τη Λάρισα, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ήταν εκεί.Το ΙΑΣΩ ...

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στον πρώτο Διεθνή  Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλίας Tour of Thessaly 2023 Exalco
  ΟΜΙΛΟΣ

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στον πρώτο Διεθνή  Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλίας Tour of Thessaly 2023 Exalco

  Με αξιοσημείωτη συμμετοχή, τόσο αθλητών και ομάδων, όσο και κατοίκων  και...

  Κέντρο Μαστού ΙΑΣΩ Θεσσαλίας - Μοναδικές καλοκαιρινές προσφορές πρόληψης
  ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

  Κέντρο Μαστού ΙΑΣΩ Θεσσαλίας - Μοναδικές καλοκαιρινές προσφορές πρόληψης

  Το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας παραμένει  στο πλευρό κάθε γυναίκας, ...