Νέα

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με τη θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης από τη συνεργασία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με την Assisting Nature

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με τη θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης από τη συνεργασία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με την Assisting Nature

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με τη θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης  από τη συνεργασία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με την Assisting Nature

 

Ο Οκτώβριος ξεκίνησε με το πιο αισιόδοξο μήνυμα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Μία λιλιπούτεια κυρία ήρθε στη ζωή, την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου και γέμισε συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας, όχι μόνο τους γονείς της, αλλά και σε όλους εμάς στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Η μικρή, η οποία ζύγιζε 3.450kg και ήρθε στον κόσμο με τη μέθοδο της καισαρικής τομής, είναι ξεχωριστή και για έναν ακόμη λόγο. Είναι το πρώτο μωρό που γεννήθηκε με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με τη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Assisting Nature.

Η συνεργασία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με την Assisting Nature ξεκίνησε στην αρχή του έτους και έχουμε ήδη αρχίσει να υποδεχόμαστε στη μαιευτική μας κλινική τα ¨γόνιμα¨ αποτελέσματά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα γεννήθηκαν στο ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας υγιέστατα δίδυμα με τη μέθοδο της σπερματέγχυσης.

Ο ιδρυτής της Assisting Nature κύριος Ευάγγελος Παπανικολάου Γυναικολόγος, ειδικός στην ανθρώπινη αναπαραγωγική ιατρική, MD, PhD , δήλωσε για το ευχάριστο γεγονός:

«Είναι μεγάλη μας η τιμή, που το πρώτο ζευγάρι που μας επέλεξε, τον Ιανουάριο αυτού του χρόνου, η πρώτη πράξη την οποία πραγματοποιήσαμε, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η εγκυμοσύνη επιτεύχθηκε με την πρώτη εμβρυομεταφορά.»

Η Κλινικός Εμβρυολόγος Διευθύντρια της Assisting Nature κυρία Αφροδίτη Κατούνα συμπλήρωσε  «Το θαύμα της ζωής για να γίνει σήμερα πράξη, προϋποθέτει επιστημονική εξειδίκευση, τεχνολογική αρτιότητα, καλή ψυχολογία και συνεργασία του ζευγαριού με την ομάδα μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με το υπέροχο αποτέλεσμα της κοινής μας προσπάθειας.»

Ο Μαιευτήρας Γυναικολόγος του ζευγαριού κύριος Κωνσταντίνος Κοτρώνης, MD PhD MIGS ειδικός ενδοσκοπικής χειρουργικής, μίλησε για «τις δυσκολίες που με μεθοδικότητα ξεπεράστηκαν. Είναι μεγάλη η χαρά μας που  το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειές μας. Υπήρξε άριστη συνεργασία των τμημάτων, εδώ στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και τελικά φέραμε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό, σε δύο γονείς που το ήθελαν πολύ»

 

Το νεαρό ζευγάρι και η μικρή τους νεογέννητη επέστρεψαν στο σπίτι τους και εξέφρασαν την επιθυμία να ευχαριστήσουν τους γιατρούς και το φιλόξενο προσωπικό του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. «Ανήκετε πλέον στην οικογένειά μας», δήλωσαν, «καθώς υπήρξατε δίπλα μας στα όμορφα, στα δύσκολα, στα υπέροχα»

Από όλους εμάς στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ευχαριστούμε για την τιμή να μας επιλέξετε στις πιο καθοριστικές στιγμές της ζωής σας, ευχόμαστε στη μπεμπούλα σας, μία υπέροχη ζωή.

  Δειτε επισης:

  Το IASO MOM Event 31.05.2024 σε περιμένει! Δήλωσε συμμετοχή!
  ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

  Το IASO MOM Event 31.05.2024 σε περιμένει! Δήλωσε συμμετοχή!

  Το “IASO Mom” το πρώτο event της Κεντρικής Ελλάδας για  μαμάδες και..μέλλ...

  Οι Καρδιολόγοι του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε εκπαιδευτική ομιλία
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Οι Καρδιολόγοι του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε εκπαιδευτική ομιλία

  Σειρά στις καθιερωμένες επιστημονικές διαλέξεις στο πλαίσιο του ετήσιου προγρά...

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κοντά στους Λαρισαίους στην μεγάλη δράση εθελοντισμού για την υγεία 
 «Μαζί μια αγκαλιά»
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κοντά στους Λαρισαίους στην μεγάλη δράση εθελοντισμού για την υγεία  «Μαζί μια αγκαλιά»

  Από τις 11 μέχρι τις 17 Μαΐου, οι φορείς υγείας και πρόνοιας της Λάρισας, γίνα...