Νέα

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με τη θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης από τη συνεργασία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με την Assisting Nature

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με τη θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης από τη συνεργασία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με την Assisting Nature

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με τη θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης  από τη συνεργασία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με την Assisting Nature

 

Ο Οκτώβριος ξεκίνησε με το πιο αισιόδοξο μήνυμα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Μία λιλιπούτεια κυρία ήρθε στη ζωή, την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου και γέμισε συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας, όχι μόνο τους γονείς της, αλλά και σε όλους εμάς στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Η μικρή, η οποία ζύγιζε 3.450kg και ήρθε στον κόσμο με τη μέθοδο της καισαρικής τομής, είναι ξεχωριστή και για έναν ακόμη λόγο. Είναι το πρώτο μωρό που γεννήθηκε με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με τη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Assisting Nature.

Η συνεργασία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με την Assisting Nature ξεκίνησε στην αρχή του έτους και έχουμε ήδη αρχίσει να υποδεχόμαστε στη μαιευτική μας κλινική τα ¨γόνιμα¨ αποτελέσματά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα γεννήθηκαν στο ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας υγιέστατα δίδυμα με τη μέθοδο της σπερματέγχυσης.

Ο ιδρυτής της Assisting Nature κύριος Ευάγγελος Παπανικολάου Γυναικολόγος, ειδικός στην ανθρώπινη αναπαραγωγική ιατρική, MD, PhD , δήλωσε για το ευχάριστο γεγονός:

«Είναι μεγάλη μας η τιμή, που το πρώτο ζευγάρι που μας επέλεξε, τον Ιανουάριο αυτού του χρόνου, η πρώτη πράξη την οποία πραγματοποιήσαμε, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η εγκυμοσύνη επιτεύχθηκε με την πρώτη εμβρυομεταφορά.»

Η Κλινικός Εμβρυολόγος Διευθύντρια της Assisting Nature κυρία Αφροδίτη Κατούνα συμπλήρωσε  «Το θαύμα της ζωής για να γίνει σήμερα πράξη, προϋποθέτει επιστημονική εξειδίκευση, τεχνολογική αρτιότητα, καλή ψυχολογία και συνεργασία του ζευγαριού με την ομάδα μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με το υπέροχο αποτέλεσμα της κοινής μας προσπάθειας.»

Ο Μαιευτήρας Γυναικολόγος του ζευγαριού κύριος Κωνσταντίνος Κοτρώνης, MD PhD MIGS ειδικός ενδοσκοπικής χειρουργικής, μίλησε για «τις δυσκολίες που με μεθοδικότητα ξεπεράστηκαν. Είναι μεγάλη η χαρά μας που  το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειές μας. Υπήρξε άριστη συνεργασία των τμημάτων, εδώ στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και τελικά φέραμε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό, σε δύο γονείς που το ήθελαν πολύ»

 

Το νεαρό ζευγάρι και η μικρή τους νεογέννητη επέστρεψαν στο σπίτι τους και εξέφρασαν την επιθυμία να ευχαριστήσουν τους γιατρούς και το φιλόξενο προσωπικό του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. «Ανήκετε πλέον στην οικογένειά μας», δήλωσαν, «καθώς υπήρξατε δίπλα μας στα όμορφα, στα δύσκολα, στα υπέροχα»

Από όλους εμάς στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ευχαριστούμε για την τιμή να μας επιλέξετε στις πιο καθοριστικές στιγμές της ζωής σας, ευχόμαστε στη μπεμπούλα σας, μία υπέροχη ζωή.

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...