Νέα

Ένα μικρό, «έκτακτο» θαύμα Νευροχειρουργικής επέμβασης κακώσεων κεφαλής

Ένα μικρό, «έκτακτο» θαύμα Νευροχειρουργικής επέμβασης κακώσεων κεφαλής

Μια νέα ασθενής, 40 ετών, προσήλθε στα Έκτακτα Ιατρεία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, λόγω αιφνίδιας μείωσης επιπέδου συνείδησης κι επεισόδια εμέτων. Αφού εκτιμήθηκε από τον ειδικό Παθολόγο, της  Α΄ Παθολογικής Κλινικής , Αθανάσιο Μπρουζιώτη, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ιατρικών Απεικονίσεων για τη διενέργεια επείγουσας  αξονικής τομογραφίας εγκεφάλου. Η εξέταση έδειξε ευμέγεθες  χρόνιο υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού εγκεφαλικού ημισφαιρίου καθώς επίσης και οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα σύστοιχα με πίεση στο εγκεφαλικό παρέγχυμα, στοιχεία  τα οποία συνηγόρησαν σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

Η ασθενής εκτιμήθηκε από τον Νευροχειρουργό, Ιορδάνη Γεωργιάδη, Επιμελητή της Α΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και με τη συνεργασία της αναισθησιολόγου, κυρίας Ελευθερίας Τουτουνοπούλου,  οδηγήθηκε στο χειρουργείο επειγόντως. Μετά το πέρας της χειρουργικής επέμβασης, η ασθενής μεταφέρθηκε στη Μ.Ε.Θ. του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για σταδιακή αφύπνιση και την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο. Η ασθενής έλαβε εξιτήριο 4 ημέρες μετά, πλήρως κινητοποιημένη, χωρίς νευρολογικό έλλειμμα.

Οι υποσκληρίδιες αιμορραγίες εγκεφάλου αποτελούν κρίσιμες καταστάσεις για τη ζωή των ασθενών και χρήζουν άμεσης εκτίμησης από ειδικούς  Ιατρούς. Η θεραπεία είναι αμιγώς χειρουργική με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη και γρήγορη  αποσυμπίεση του εγκεφάλου από τον όγκο αίματος που ασκεί πίεση. Η επιτυχής χειρουργική αντιμετώπιση ενός τέτοιου περιστατικού προϋποθέτει την παρουσία ενός έμπειρου Νευροχειρουργού στη χειρουργική αίθουσα, ο οποίος έχει στη φαρέτρα του τον πλέον σύγχρονο και πρωτοποριακό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που του προσφέρει το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Σχετικά με το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ξεκίνησε να λειτουργεί δυναμικά στο χώρο της Υγείας από τον Μάρτιο του 2010 με γνώμονα το σεβασμό στον άνθρωπο και τη φροντίδα των ξεχωριστών αναγκών του με αφοσίωση, ευγένεια και επαγγελματισμό, σε ασφαλές περιβάλλον. Σήμερα αποτελεί ένα πρότυπο Θεραπευτήριο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, εξοπλισμένο µε τον πλέον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και µε τη συνδρομή κορυφαίων ιατρών συνεργατών όλων των ειδικοτήτων, αποτελώντας σημείο αναφοράς για όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όχι μόνο.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα έναντι του κορονοϊού, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το προσωπικό, τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, με συνεχή ενημέρωση για νέα πρωτόκολλα και διαδικασίες προφύλαξης.

  Δειτε επισης:

  Η πρώτη εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική γόνατος με προθέματα
 από τρισδιάστατο (3D) εκτυπωτή στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Η πρώτη εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική γόνατος με προθέματα  από τρισδιάστατο (3D) εκτυπωτή στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

  Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας η πρώτη εξατομικευμένη...

  Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά η προσέλευση στην Εθελοντική Αιμοδοσία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά η προσέλευση στην Εθελοντική Αιμοδοσία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε την Τετά...

  Ολικές αρθροπλαστικές στα 2 γόνατα, σε ένα χειρουργείο από την Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Ολικές αρθροπλαστικές στα 2 γόνατα, σε ένα χειρουργείο από την Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

  Δύο ασθενείς με σοβαρή οστεοαρθρίτιδα και των 2 γονάτων τους υπεβλήθησαν σε ολ...