Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρών

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρών

 

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας – Μονάδα Τεχνητού Νεφρού: Νέο φίλτρο “ViE-X”, μια παγκόσμια καινοτομία και σημαντική ποιοτική αναβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρών, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε μια σημαντική αναβάθμιση σχετικά με την ποιότητα στην αιμοκάθαρση. Απόδειξη ότι το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας δεν συμβιβάζεται σε ότι αφορά την επένδυση σε νέα καινοτόμα υλικά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία συμβάλλουν τα μέγιστα στην καλύτερη νοσηλεία και φροντίδα των ασθενών μας.

Το νέο φίλτρο “ViE-X”, της Ιαπωνικής εταιρείας Asahi Kasei Corporation, που παρέχουμε στη μονάδα μας, αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία λόγω της μεμβράνης του, η οποία εξασφαλίζει την πολυπόθητη «εξαιρετική» κάθαρση των ασθενών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΟΥΣ:

 1. Αποτελεσματικότερη απομάκρυνση διαλυτών ουραιμικών ουσιών μεγάλου και μεσαίου μοριακού βάρους, χωρίς την ταυτόχρονη, σημαντική για τον ασθενή, απομάκρυνση πρωτεϊνών (κυρίως αλβουμίνης απαραίτητη για την καλή θρέψη και τη μακροχρόνια επιβίωση).
 2. Η ποιότητα και ο τρόπος κατασκευής της μεμβράνης, εξασφαλίζει σταθερότητα και εγγύηση της καλής λειτουργίας του φίλτρου σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίας (ακόμη και στις πολύωρες συνεδρίες).
 3. Η διαθεσιμότητα τριών τύπων επιφάνειας (σε m2) της μεμβράνης του φίλτρου “ViE-X”, βοηθά το Νεφρολόγο να επιλέξει τον κατάλληλο τύπο, ώστε να επιτύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.
 4. Το φίλτρο είναι κατάλληλο για όλους τους ασθενείς που χρήζουν υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας, γιατί καλύπτει όλες τις παραλλαγές της μεθόδου, είτε είναι να ενταχθούν σε κλασσική αιμοκάθαρση, είτε σε αιμοδιαδιήθηση, είτε σε online αιμοκάθαρση.
 5. Διαθέτει παράλληλα ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, λόγω της επικάλυψης των μεμβρανών με βιταμίνη Ε, με αποτέλεσμα τη μείωση των φλεγμονωδών διαδικασιών και κατά συνέπεια την επίτευξη μείωσης καρδιαγγειακών συμβάντων.
 6. Η βιοσυμβατότητα και ο τρόπος αποστείρωσης (με γ –ακτινοβολία) ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες από την εφαρμογή του.
 7. Λόγω των υψηλών επιδόσεων του φίλτρου, παρατηρείται βελτίωση των υγειονομικών δεικτών, όπως στην ποιότητα ζωής, στην επιβίωση και την αντιμετώπιση της χρόνιας φλεγμονής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το νέο αυτό φίλτρο συμβάλλει σημαντικά στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε ασθενείς πολυπαθείς με συνυπάρχοντα νοσήματα, όπως δευτερογενής ανοσοανεπάρκεια, αντίσταση στην ερυθροποιητίνη, σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, ασθενείς με αιμορραγική προδιάθεση, μέσω της απομάκρυνσης ειδικών μορίων που είναι χαρακτηριστικά για την κάθε νόσο.

Στο μέλλον, η ελπίδα όλων είναι η ελαχιστοποίηση της παραμονής των ασθενών στη μονάδα αιμοκάθαρσης με νεωτεριστικά φίλτρα και μεθόδους ώστε να μην διαταράσσεται η καθημερινότητα των νεφροπαθών ασθενών και η ευχή όλων, όπου δεν υπάρχει αντένδειξη, η μεταμόσχευση νεφρού.

  Δειτε επισης:

  Εκπαιδευτική ομιλία για τη Χειρουργική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
  ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

  Εκπαιδευτική ομιλία για τη Χειρουργική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

  Με την ομιλία του Ογκοπλαστικού  Χειρουργού Μαστού, Υπεύθυνου Χειρουργού ...

  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Φωτοβολταϊκό Σύστημα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας από την EXALCO
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Φωτοβολταϊκό Σύστημα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας από την EXALCO

  Το ΙΑΣΩ ανακοινώνει με περηφάνια την εγκατάσταση και σύνδεση φωτοβολταϊκού συσ...

  Οι νικήτριες των δώρων του IASO MOM Event 2024
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Οι νικήτριες των δώρων του IASO MOM Event 2024

  Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά τη Δευτέρα 3 Ιουνίου οι νική...