Νέα

Πρώτη Μονοδιαμερισματική Αρθροπλαστική Γόνατος στην Ελλάδα με το Ρομποτικό Σύστημα NAVIO 7

Πρώτη Μονοδιαμερισματική Αρθροπλαστική Γόνατος στην Ελλάδα με το Ρομποτικό Σύστημα NAVIO 7

 

Η Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής του Μυοσκελετικού Συστήματος στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη επέμβαση μονοδιαμερισματικής αρθροπλαστικής γόνατος στην Ελλάδα, με το ρομποτικό σύστημα NAVIO 7, υπό τη Διεύθυνση των Ορθοπαιδικών Χειρουργών κ.κ. Κωνσταντίνου Μακρίδη, MD, MSc, PCaosD, PhD (certified robotic system user) και Μιλτιάδη Γεωργούση, MD, MSc, PhD (certified robotic system user). 

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 49χρονo ασθενή, ο οποίος έπασχε από σοβαρή οστεοαρθρίτιδα του έσω διαμερίσματος του γόνατος με συμπτώματα έντονου πόνου και ραιβότητας που καθιστούσε αδύνατη οποιαδήποτε δραστηριότητα χωρίς πόνο. Με την τρισδιάστατη απεικόνιση και χαρτογράφηση της βλάβης και της ανατομίας του γόνατος του ασθενούς διεγχειρητικά, έγινε η τοποθέτηση εμφυτευμάτων μόνο στην πάσχουσα περιοχή, με τη μέγιστη ακρίβεια (έσω διαμέρισμα του γόνατος, μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική).

Η κινηματική, ο άξονας και η λειτουργικότητα του γόνατος αποκαταστάθηκαν στο μέγιστο βαθμό και ο ασθενής περπάτησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Μέσα σε ένα 24ώρο έλαβε εξιτήριο για την οικία του, αφού βάδισε χωρίς υποστήριγμα ακόμη και σε σκάλα της Κλινικής.

Σχετικά με το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ξεκίνησε να λειτουργεί δυναμικά στο χώρο της Υγείας από τον Μάρτιο του 2010 με γνώμονα το σεβασμό στον άνθρωπο και τη φροντίδα των ξεχωριστών αναγκών του με αφοσίωση, ευγένεια και επαγγελματισμό, σε ασφαλές περιβάλλον. Σήμερα αποτελεί ένα πρότυπο Θεραπευτήριο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, εξοπλισμένο µε τον πλέον σύγχρονο και πρωτοποριακό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και µε τη συνδρομή κορυφαίων ιατρών συνεργατών όλων των ειδικοτήτων, αποτελώντας σημείο αναφοράς για όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όχι μόνο.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα έναντι του κορονοϊού, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το προσωπικό, τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, με συνεχή ενημέρωση για νέα πρωτόκολλα και διαδικασίες προφύλαξης.

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...