Νέα

Σε επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού υπεβλήθη 65χρονη ασθενής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Σε επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού υπεβλήθη 65χρονη ασθενής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Παρά την επιδημία του κορωνοϊού δε σταμάτησαν οι μεταμοσχεύσεις, δηλαδή η ελπίδα. Το Σάββατο 09/01/2021 μεταμοσχεύθηκε με επιτυχία στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Λαϊκού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, ακόμα μία ασθενής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Η ασθενής υποβάλλονταν σε περιταναϊκή κάθαρση και έπειτα σε αιμοκάθαρση επί σειρά ετών, καθώς έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Η εξαιρετική κλινική κατάσταση της υποψήφιας λήπτριας σε συνδυασμό με τον άρτιο προμεταμοσχευτικό έλεγχο, εξασφάλισαν την καταλληλότητά της για ένταξη στη λίστα για μεταμόσχευση και τελικά η απόκτηση του πολυπόθητου μοσχεύματος επετεύχθη λόγω του ολοκληρωμένου τελικού ελέγχου το προηγούμενο βράδυ πριν από τη μεταμόσχευση, από όλες τις ιατρικές ειδικότητες του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας που υποστηρίζουν σε 24ωρη βάση τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Η εμπειρία της θεράπουσας ιατρού και Διευθύντριας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και της Α΄ Νεφρολογικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, κας Αθηνάς Γόμπου στον τομέα των μεταμοσχεύσεων και η άρτια λειτουργία της μονάδας, συνέβαλαν τόσο στην κατάλληλη προετοιμασία της ασθενούς και την τήρηση της διαδικασίας, όσο και στην άμεση κινητοποίηση για τη λήψη του μοσχεύματος.

Η ασθενής είχε σταθερή μετεγχειρητική πορεία και αναρρώνει δίπλα στην οικογένειά της με τις θερμότερες ευχές μας.

    Δειτε επισης:

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Ιατρικός Υποστηρικτής σε ανοιχτές δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα καλής υγείας
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΜΙΛΟΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Ιατρικός Υποστηρικτής σε ανοιχτές δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα καλής υγείας

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ανταποκρίθηκε στο αίτημα των Lions Clubs International 117Β ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στη 13η  Agrothessaly
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΜΙΛΟΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στη 13η  Agrothessaly

    Αυλαία έριξε, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα, η 13η Πανελλήνια Έκθεση για τ...

    Πακέτο εξετάσεων για την υγεία  των νεφρών για όλους στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    Πακέτο εξετάσεων για την υγεία  των νεφρών για όλους στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

    Με αφορμή την 9 η Μαρτίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, η επιστημονική ομάδα του ΙΑΣΩ Θεσσ...