Νέα

Επιτυχής στεφανιογραφία-αγγειοπλαστική σε ασθενή 73 ετών με πλήρη απόφραξη των λαγονίων και των υποκλειδίων αρτηριών

Επιτυχής στεφανιογραφία-αγγειοπλαστική σε ασθενή 73 ετών με πλήρη απόφραξη των λαγονίων και των υποκλειδίων αρτηριών

Στο αιμοδυναμικό εργαστήριο του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας διενεργήθηκε πρόσφατα με επιτυχία στεφανιογραφία και στη συνέχεια αγγειοπλαστική των στεφανιαίων αρτηριών σε ασθενή 73 ετών με τυπική συμπτωματολογία στηθάγχης στην ελάχιστη κόπωση, στον οποίο είχε αποκλειστεί έως τώρα, η εν λόγω εξέταση-επέμβαση εξαιτίας ολικής απόφραξης των λαγονίων και των υποκλειδίων αρτηριών.

Ο ασθενής είχε υποβληθεί σε αξονική αρτηριογραφία των άνω και κάτω άκρων, μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια στεφανιογραφίας, τόσο από το πόδι όσο και από το χέρι σε εξειδικευμένο κέντρο της Αθήνας, η οποία είχε αναδείξει πλήρη απόφραξη των λαγονίων αρτηριών άμφω, της αριστερής υποκλειδίου και υφολική απόφραξη της δεξιάς μασχαλιαίας και υποκλειδίου αρτηρίας. Σχετικά με την περιφερική αρτηριοπάθεια των άνω και κάτω άκρων ο ασθενής ήταν ασυμπτωματικός.

Αποφασίσθηκε, λοιπόν, η διενέργεια αρχικά αρτηριογραφίας του αριστερού άνω άκρου με ωλένια προσπέλαση από τον επεμβατικό καρδιολόγο κ. Νικόλαο Μαγκούτη, η οποία ανέδειξε την έντονα επασβεστωμένη υφολική απόφραξη της αριστερής μασχαλιαίας και υποκλειδίου αρτηρίας επί έντονα ελικοειδούς πορείας του αγγείου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ασθενής δεν παρουσίαζε συμπτωματολογία από το κεντρικό νευρικό σύστημα, πραγματοποιήθηκε από τον αγγειοχειρουργό κ. Νεκτάριο Γαλάνη χειρουργική προσπέλαση από την βραχιόνιο αρτηρία και σε συνεργασία με τον κ. Μαγκούτη, επιτυχής αγγειοπλαστική με μπαλόνι της αριστερής μασχαλιαίας και υποκλειδίου αρτηρίας και στη συνέχεια στεφανιογραφία, η οποία ανέδειξε υφολική απόφραξη του προσθίου κατιόντα. Στον ίδιο χρόνο, πραγματοποιήθηκε επιτυχής αγγειοπλαστική από τον κ. Μαγκούτη με πλήρη αποκατάσταση των στενώσεων. Ο ασθενής εξήλθε μέσα σε 24 ώρες.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύει ότι η συνεργασία των διαφορετικών ειδικοτήτων μπορεί να υπερκεράσει εμπόδια τα οποία δείχνουν αξεπέραστα προς όφελος του ασθενούς. Ο καλός σχεδιασμός και προγραμματισμός της αντιμετώπισης των δυσκολιών που ενέχει ο κάθε ασθενής οδηγεί στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας διαθέτει τόσο τον εξοπλισμό, όσο και την υποδομή να στηρίξει τέτοια περιστατικά που προϋποθέτουν εκτός από την τεχνογνωσία και υποδειγματικές συνεργασίες των διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων.

 

[bt_columns] [bt_column class="bt-column col-xs-12 col-sm-12 col-md-6 col-lg-6 center"]Πριν την αγγειοπλαστική

Πριν την αγγειοπλαστική[/bt_column] [bt_column class="bt-column col-xs-12 col-sm-12 col-md-6 col-lg-6 center"]Μετά την αγγειοπλαστική

Μετά την αγγειοπλαστική[/bt_column] [/bt_columns]

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...