Νέα

Δύο μικρά θαύματα 1.400 γραμμαρίων

Δύο μικρά θαύματα 1.400 γραμμαρίων

Γεννήθηκαν πρόωρα στις 18/05/2020, στην 29η εβδομάδα κύησης, σχεδόν 3 μήνες πριν από τη φυσιολογική διάρκεια μίας εγκυμοσύνης και πήραν εξιτήριο στις 9/7/2020, μετά από 52 ημέρες νοσηλείας, όπου πάλεψαν και τα κατάφεραν φθάνοντας τα 2.300 γραμμάρια, υγιείς και δυνατές.

Οι γονείς τους περίμεναν 8 εβδομάδες μέχρι να πάρουν στο σπίτι τα μωρά τους. Κάθε μέρα τις επισκέπτονταν. Σταδιακά η ανησυχία έδωσε χώρο στη χαρά και στην ικανοποίηση από την άριστη εξέλιξη των μικρών ηρωίδων. Η αναμονή επιβραβεύτηκε με ζεστές αγκαλιές με τη μέθοδο Καγκουρό, την πρώτη «δέρμα με δέρμα» επαφή των γονιών με τα μικρά πρόωρα η οποία είναι πολύ σημαντική για την ψυχοκινητική τους ανάπτυξη.

Σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας είχαν ως πολύτιμο βοηθό και το γάλα της μητέρας τους το οποίο, χορηγούμενο αποκλειστικά, βοήθησε στην ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους! Στον Μαιευτήρα Γυναικολόγο κ. Αλέξανδρο Νταφόπουλο για την επιμελή παρακολούθηση της μαμάς, στους Νεογνολόγους και τον Διευθυντή της ΜΕΝΝ, Παιδίατρο – Νεογνολόγο κ. Δημήτριο Νέτσκο και κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό, μαίες και νοσηλεύτριες, που τις παρακολουθούσαν άγρυπνα όλο αυτό το διάστημα.

 

Να είστε γερές κορίτσια! Ευχόμαστε να έχετε πάντα ένα φύλακα άγγελο στο πλευρό σας!

 

[bt_columns] [bt_column class="bt-column col-xs-12 col-sm-12 col-md-6 col-lg-6 center"]Δύο μικρά θαύματα 1.400 γραμμαρίωνΔύο μικρά θαύματα 1.400 γραμμαρίων

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...