Νέα

Διαδερμική Διόρθωση Σοβαρής Αστοχίας σε Χειρουργημένο Πόδι στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Διαδερμική Διόρθωση Σοβαρής Αστοχίας σε Χειρουργημένο Πόδι στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό κ Λαζαρίδη Στέφανο, MD, PhD (Fellow της Αμερικανικής Ακαδημίας Διαδερμικής Χειρουργικής Άκρου Ποδός και Ποδοκνημικής), Συνεργάτη του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Η επέμβαση αφορούσε 65χρονη ασθενή, που χειρουργήθηκε προ εξαμήνου σε κλινική της συμπρωτεύουσας, για ένα κοινό αρχικά πρόβλημα, «κότσι» και πτώση μεταταρσίου, με αποτέλεσμα όμως, μεγάλη βράχυνση και παρεκτόπιση του 1ου μετατάρσιου και συνοδό επίμονη μεταταρσαλγία από επιδείνωση της «πτώσης» όλων πλέον των μεταταρσίων.

Κατά τη Διαδερμική επέμβαση αποκαταστάθηκαν παράλληλα το μήκος και η θέση του 1ου στοίχου του ποδιού, καθώς και η θέση των μεταταρσίων στο χώρο ενώ η ασθενής έλαβε εξιτήριο σε 2 ώρες κι έφυγε βαδίζοντας κανονικά!

 

Προεγχειρητικά, φαίνεται η μεγάλη απόκλιση σε ραιβότητα του 1ου μετατάρσιου με μεγάλη βράχυνση του μηκους του (εικ 1), καθώς και η ραχιαία μετατόπισή του (εικ 2). Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται μεγάλη «πτώση» μεταταρσίων, με μόνιμο πόνο και αδυναμία βάδισης.

 

Με οστεοτομία 2 επιπέδων, επιτυγχάνεται αντιστροφή της ραιβότητας με παράλληλη επιμήκυνση του 1ου μετατάρσιου (εικ. 3 ), καθώς και πελματιαία – φυσιολογική τοποθέτησή του (εικ. 4 ).

 

Η Διαδερμική Χειρουργική άκρου ποδός που εφαρμόζεται στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με τοπική αναισθησία και ήπια αναισθησιολογική καταστολή (μέθη), με την άρτια υλικοτεχνική υποδομή και την επιστημονική κατάρτιση που διατίθενται, μπορεί να δώσει λύση σχεδόν αναίμακτα και ανώδυνα ακόμη και σε σύνθετα προβλήματα του ποδιού χωρίς καν νοσηλεία.

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...