Νέα

Ένα ακόμα Super Girl παίρνει εξιτήριο από τη ΜΕΝΝ του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Ένα ακόμα Super Girl παίρνει εξιτήριο από τη ΜΕΝΝ του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Στα 10 χρόνια λειτουργίας της υπερσύγχρονης Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας έχουν νοσηλευθεί περί τα 2.300 νεογνά, εκ των οποίων εκατοντάδες πρόωρα και πολύ πρόωρα. Μωράκια που σε αρκετές περιπτώσεις χωρούν στη χούφτα του ενός χεριού, αλλά έχουν δυνατή καρδιά. Με την υποστήριξη των ιατρών και των μαιών δίνουν τη μάχη τους για να γνωρίσουν τον κόσμο.

Από το 2010 η ύπαρξη της ΜΕΝΝ του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και φροντίδας, σε αυτά τα μωράκια που την έχουν τόσο ανάγκη. Με την άρτια υποστήριξη του έμπειρου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλα αυτά τα «Μικρά Θαύματα» και ταυτόχρονα φοβεροί μαχητές κερδίζουν καθημερινά στον αγώνα για τη ζωή, όπως η παρακάτω ιστορία.

Η μικρούλα αποφάσισε να έρθει στον κόσμο πρόωρα στις 09/05/2020, στις 32 εβδομάδες κύησης, ζύγιζε μόλις 1.180 γρ. και ήταν πολύ μικρή για την «ηλικία» της.

Η επιμελής παρακολούθηση της μαμάς της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από τον Γυναικολόγο – Μαιευτήρα κ. Γεώργιο Καλόγηρο οδήγησε σε έναν ασφαλή τοκετό. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων και η εξαιρετική συνολική φροντίδα που δέχτηκε από τους Νεογνολόγους της ΜΕΝΝ του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή της Μονάδας Παιδιάτρου – Νεογνολόγου κ. Δημητρίου Νέτσκου, τη δυνάμωσε και τη μεγάλωσε, τρεφόμενη αποκλειστικά με το γάλα της μαμάς της, διπλασιάζοντας το βάρος της σε 2.360 γρ. Στις 22/06/2020, 1,5 μήνα μετά, πήρε εξιτήριο και πήγε με τους γονείς της στο σπίτι της.

Να ζήσεις μικρούλα, να είσαι πάντα νικήτρια!

 

[widgetkit id=26]

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία για την αξονική εντερογραφία
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία για την αξονική εντερογραφία

    Ο ρόλος της αξονικής εντερογραφίας στη μελέτη των παθήσεων του λεπτού εντέρου ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...