Νέα

Επέμβαση Bypass με Beating Heart

Επέμβαση Bypass με Beating Heart

Διενεργήθηκε για πρώτη φορά σε ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλία, στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακα Thorax Heart του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, καρδιοχειρουργική επέμβαση με πάλλουσα καρδιά (off pump), χωρίς την χρήση εξωσωματικής κυκλοφορίας.

Διενεργήθηκε στις 18/05/2018, η πρώτη επέμβαση σε ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλία με ‘’πάλλουσα καρδιά’’ (beating heart), χωρίς την χρήση εξωσωματικής κυκλοφορίας από την Θωρακοκαρδιοχειρουργική ομάδα του κου Χαλβατζούλη στο Thorax Heart ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Το bypass σε πάλλουσα καρδιά (ή αλλιώς off-pump bypass surgery) είναι μια τεχνική που διενεργείται σε ασθενείς που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση bypass και έχουν τις κατάλληλες ενδείξεις. Το bypass σε πάλλουσα καρδιά απαιτεί χειρουργική εξειδίκευση και επιτρέπει στον καρδιοχειρουργό να χειρουργεί ταυτόχρονα με την καρδιά σε λειτουργία. Ο διευθυντής της καρδιοαγγειοχειρουργικής κλινικής της Thorax Hearth ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κος δρ. Όμηρος Χαλβατζούλης MD Phd (Cardiovascular surgeon) εξηγεί: Στόχος μας είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές που σύμφωνα με τις ενδείξεις είναι ότι καλύτερο για τον κάθε ασθενή. Αποφασίσαμε, λοιπόν, για τον συγκεκριμένο ασθενή, που πληρούσε τα κριτήρια να προχωρήσουμε σε επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης σε πάλλουσα καρδιά αποφεύγοντας την χρήση εξωσωματικής κυκλοφορίας με αποτέλεσμα την καλύτερη αντιμετώπιση της πάθησης του, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει η τεχνική αυτή, τόσο διεγχειρητικά όσο και μετεγχειρητικά.

THORAX HEART

Το τμήμα THORAX HEART ΙΑΣΩ Θεσσαλίας δημιουργήθηκε με βασικό στόχο τη θεραπεία των οξέων καρδιακών επεισοδίων καθώς και των καρδιοχειρουργικών και θωρακοχειρουργικών παθήσεων με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο. Το σύγχρονο θωρακοκαρδιοχειρουργικό κέντρο, που έχει στηθεί με βάση διεθνή πρότυπα, περιλαμβάνει Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Θωρακοκαρδιοχειρουργική Κλινική, Στεφανιαία Μονάδα και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Μέσω της προηγμένης τεχνολογίας του νέου τμήματος, επιτρέπεται στο χειρουργό να σταθεροποιήσει ένα μέρος της καρδιάς και να επικεντρωθεί στις αρτηρίες οι οποίες παρουσιάζουν συμφόρηση. Η διαδικασία αυτή είναι ευεργετική για τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, η αθηροσκλήρωση, η στένωση καρωτιδικής αρτηρίας ή για τους ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το τμήμα της THORAX HEART ΙΑΣΩ Θεσσαλίας έχει επανδρωθεί με έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό, ιατρικό και παραϊατρικό, γεγονός το οποίο εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία του. Παρέχεται 24ωρη κάλυψη για την άμεση κι ενδεδειγμένη θεραπεία του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου (πρωτογενής αγγειοπλαστική). Σεβόμενοι τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες για την ορθή αντιμετώπιση του εμφράγματος, στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας δίνεται έμφαση στην άμεση διενέργεια στεφανιογραφίας και πρωτογενούς αγγειοπλαστικής με εχέγγυο τη μεγάλη εμπειρία του προσωπικού του καθώς και τον σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό του εργαστηρίου. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση, ασφαλή μετακίνηση των ασθενών, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη κινητή μονάδα, στην οποία μεταβαίνει πάντα έμπειρος καρδιολόγος της κλινικής.

 

[widgetkit id=20]

 

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 2410 996110 (Τμήμα Marketing and Sales ΙΑΣΩ Θεσσαλίας).

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...