Νέα

Αποτελέσματα Α' Εξαμήνου 2016. Αύξηση κύκλου εργασιών της μητρικής ΙΑΣΩ. Οριακή μείωση στον Όμιλο.

Αποτελέσματα Α' Εξαμήνου 2016. Αύξηση κύκλου εργασιών της μητρικής ΙΑΣΩ. Οριακή μείωση στον Όμιλο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α΄ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016

ΑΥΞΗΣΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΙΑΣΩ

ΟΡΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ



Ο Όμιλος ΙΑΣΩ ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2016 τα οποία επιβαρύνθηκαν για ακόμη μια φορά από τις προβλέψεις για πιθανές περικοπές μέσω των μηχανισμών rebate και claw-back καθώς και της έντονης οικονομικής κρίσης η οποία συνεχίζει να διέπει την χώρα.




ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου μετά από την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back παρουσίασε οριακή μείωση 1,05% και ανήλθε στα 66,78 εκατ. € από 67,49 εκατ. € που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.

Αύξηση της τάξεως του 2,57% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας ο οποίος διαμορφώθηκε στα 38,68 εκατ. € από 37,71 εκατ. € που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.



ΜΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ

Στον Όμιλο, τα μικτά κέρδη μετά από την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back ανήλθαν σε 9,62 εκατ. € σημειώνοντας μείωση 8,60% έναντι 10,53 εκατ. € το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.

Μείωση κατά 3,77% παρουσίασε η μητρική-εταιρεία, με τα μικτά κέρδη να διαμορφώνονται στα 8,74 εκατ. € ενώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015 ήταν 9,08 εκατ. €.



dr. Γεώργιος Σταματίου

Ο Πρόεδρος του Ομίλου dr. Γεώργιος Σταματίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε ότι: «Τα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου του 2016 σημείωσαν αύξηση στην εταιρεία κατά 2,57% και μείωση στον Όμιλο κατά 1,05%. Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι η αύξηση του τζίρου στην μητρική εταιρεία, σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ πήγε πλήρως στις προβλέψεις για περικοπές Rebate & Clawback. Οι λόγοι που το κάναμε αυτό είναι για να αμυνθούμε από τις τυχόν αυξημένες και μονομερείς περικοπές του ΕΟΠΥΥ. Θέλουμε να είμαστε ασφαλείς αφού μέχρι σήμερα δεν έχουμε τα στοιχεία τεκμηρίωσης των περικοπών, ούτε απόφαση δικαστηρίων στα οποία έχουμε προσφύγει επανειλημμένα. Κοπιάζουμε πραγματικά, κόντρα σε αυτές τις συνθήκες και στο κράτος που προκαλεί καθημερινά ανυπολόγιστα προβλήματα και καλούμαστε να διαχειριστούμε θέματα εξωτερικού περιβάλλοντος που ξεπερνούν τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες όλων ημών. Ευελπιστούμε ότι έστω και καθυστερημένα θα αντιληφθούν κάποιοι αρμόδιοι, ότι κάνουμε περισσότερα των δυνατοτήτων μας, ότι προσφέρουμε υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ και το κοινωνικό σύνολο με τιμές, κάτω ακόμα και από το κόστος της μισθοδοσίας. Ότι πληρώνουμε για ασφαλιστικές εισφορές και για φόρους πολύ περισσότερα από ότι μας αποδίδει ο ΕΟΠΥΥ και αντί να μας βοηθούν και να μας επιβραβεύουν, κάποιοι πρωτοστατούν στο χτίσιμο εμποδίων και στη δημιουργία συνθηκών έλλειψης ανταγωνισμού, άλλοι απλά παρατηρούν τις εξελίξεις και άλλοι λοιδορούν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν εδραιώνει κλίμα επενδυτικής εμπιστοσύνης».



Οι οικονομικές καταστάσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.ase.gr) και της εταιρείας (www.groupiaso.gr)



Όμιλος ΙΑΣΩ20 χρόνια ΙΑΣΩ

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...