Νέα

Επιστημονική διάλεξη: «Σύγχρονες εξελίξεις στη διαγνωστική και μοριακή κυτταρολογία»

Επιστημονική διάλεξη: «Σύγχρονες εξελίξεις στη διαγνωστική και μοριακή κυτταρολογία»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική διάλεξη με θέμα «Σύγχρονες εξελίξεις στη διαγνωστική και μοριακή κυτταρολογία» στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με ομιλήτρια την Κυτταρολόγο κυρία Ελένη Θώδου Δρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ιατρός κ. Θώδου παρουσίασε στους συνεργάτες ιατρούς του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας νέες μεθόδους, εξελίξεις και προοπτικές της Κυταρολογίας. Ο προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας γίνεται σήμερα με τις σύγχρονες κυτταρολογικές εξετάσεις:

  1. THIN PREP PAP TEST,
  2. HPV DNA TEST.

Το THIN PREP PAP TEST (κυτταρολογία υγρής φάσης) αποτελεί σημαντική εξέλιξη του τεστ Παπανικολάου που βελτιώνει τη διαγνωστική αξιοπιστία. Με τη νέα εξέταση μοριακής Κυτταρολογίας HPV DNA TEST, μπορεί να γίνει ανίχνευση και τυποποίηση του DNA του ιού των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV), που είναι απαραίτητος παράγοντας για την ανάπτυξη προκαρκινικών αλλοιώσεων και καρκίνου στον τράχηλου της μήτρας. Συνιστάται μαζί με το TEST PAP για τον προληπτικό έλεγχο γυναικών άνω των 30 ετών. Στο ίδιο υλικό του THIN PREP PAP TEST μπορούν να ανιχνευθούν με μοριακές τεχνικές και πολλοί άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί που ευθύνονται για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Η παρακέντηση με λεπτή βελόνη είναι καταξιωμένη, χωρίς παρενέργειες τεχνική βιοψίας ψηλαφητών αλλοιώσεων στο μαστό, θυρεοειδή αδένα, σιελογόνους, λεμφαδένες κλπ. Σήμερα η μέθοδος αποκτά νέες δυνατότητες και περαιτέρω αύξηση της διαγνωστικής ακρίβειας της με τη χρήση υπερήχων στην καθοδήγηση της βελόνας.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας οργανώνει και υποστηρίζει δυναμικά αξιόλογες πρωτοβουλίες δείχνοντας έμπρακτα πως βασική προτεραιότητα του αποτελούν η έρευνα, η καινοτομία και η επιστημονική τεκμηρίωση συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη και ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης.

 

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...