Νέα

Επίσκεψη της Γερμανικής Επιτροπής Υγείας στον Όμιλο ΙΑΣΩ

Επίσκεψη της Γερμανικής Επιτροπής Υγείας στον Όμιλο ΙΑΣΩ

Η αντιπροσωπεία με τους γερμανούς βουλευτές, της Επιτροπής Υγείας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας σε συνέχεια των επισκέψεών της στο δημόσιο σύστημα υγείας, επισκέφθηκε τον Όμιλο ΙΑΣΩ με σκοπό να ενημερωθεί και για το σύστημα της ιδιωτικής υγείας στη χώρα.

Η Διοίκηση του ΙΑΣΩ, ο Πρόεδρος κ Γεώργιος Σταματίου, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου κ Πασχάλης Μπουχώρης, καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής που αποτελούνταν από γερμανούς βουλευτές και μέλη της γερμανικής κυβέρνησης, για τις υπερσύγχρονες υποδομές, το υψηλό επιστημονικό επίπεδο και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας που παρέχει η ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα. Τη συνάντηση ενίσχυσαν με την παρουσία τους αλλά και τον λόγο τους, ο κ Βασίλειος Μπαρδής Πρόεδρος του ΣΕΚ και Γενικός Επιχειρησιακός & Διοικητικός Διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού, καθώς και ο κ. Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιασώ κ Γεώργιος Σταματίου τους καλωσόρισε και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σημείο καμπής στο οποίο βρίσκεται η χώρα, για την εικόνα που κατά καιρούς παρουσιάζεται η οποία αρκετές φορές είναι άστοχη και υπερβολική και τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελείται από ιδιαίτερα εργατικούς, ευσυνείδητους, φιλόξενους, υπομονετικούς και ευρηματικούς ανθρώπους. Μεταξύ άλλων, είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αισθάνεται ότι εκεί ανήκει, ιδιαίτερα λόγω της γεωγραφικής της θέσης αλλά και της ιστορικής της διαδρομής. Ιδιαίτερα συμβολικό ήταν το δώρο από τον Όμιλο Ιασώ το οποίο ο κ Σταματίου έδωσε σε κάθε βουλευτή της αποστολής. Το χαρτονόμισμα των 10,000 δραχμών σε πλεξιγκλάς,


τονίζοντας την παρουσία του διάσημου ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου στη μια πλευρά και τη συμβολή του στην ιατρική με την ανακάλυψη του ΤΕΣΤ ΠΑΠ για τον καρκίνο της μήτρας, καθώς και τον Ασκληπιό από την άλλη πλευρά, τον Θεό της Ιατρικής στην Αρχαία Ελλάδα, αναμφίβολα τον πρώτο Ιατρό του αρχαίου Ελληνικού κόσμου! Μέσα σε ιδιαίτερα ευχάριστο και φιλικό κλίμα ο Πρόεδρος κ Γεώργιος Σταματίου δήλωσε ότι παρόλη τη μεγάλη του αξία θα θέλαμε να παραμείνει μουσειακό είδος!

Επιπλέον, τονίστηκαν τα προβλήματα και οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία με δεδομένη τη παρούσα οικονομική κατάσταση. Εκτενής αναφορά έγινε για τη γενικότερη σχέση ανάμεσα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, τα προβλήματα αλλά και τις πιθανές λύσεις.

Στο γεύμα που ακολούθησε, η γερμανική αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τη Διοίκηση του ΙΑΣΩ για όλη τη φιλοξενία, αλλά και για την τόσο καλή παρουσίαση η οποία αφορούσε στο ρόλο του ιδιωτικού τομέα υγείας, καθώς και τη συμβολή του στο δημόσιο σύστημα υγείας.

  Δειτε επισης:

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

  Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
  ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

  Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
  ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

  Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...