Νέα

«ΕΛΙΤΟΥΡ: Εδραιώνεται η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του Ιατρικού Τουρισμού. Απολογισμός IMTEC, DUBAI 2015»

«ΕΛΙΤΟΥΡ: Εδραιώνεται η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του Ιατρικού Τουρισμού. Απολογισμός IMTEC, DUBAI 2015»

Η ΕΛΙΤΟΥΡ, με την υποστήριξη του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού, συμμετείχε για πρώτη φορά ως Χρυσός Xορηγός, σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις ιατρικού τουρισμού, την IMTEC 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, 7-8 Οκτωβρίου 2015. Η συμμετοχή ήταν ομαδική, καθώς, παρουσία στο περίπτερο της Έλιτουρ είχαν πέντε από τα μέλη της, ο Όμιλος ΙΑΣΩ, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ο Όμιλος Euromedica, η Eurodentica Specialized Dental Care και η Zante Medical Care.

Η έκθεση IMTEC που πραγματοποιήθηκε στο Dubai αποτελεί μία μοναδική πλατφόρμα για την ανάδειξη των συμμετεχόντων στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο του ιατρικού τουρισμού, τη δικτύωση και την επίτευξη συμφωνιών. Φέτος συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εκθέτες καθιστώντας την μια από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις του είδους παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν νοσοκομεία και κλινικές (19%), ταξιδιωτικά γραφεία (16%), εταιρίες ιατρικής βοήθειας και facilitators (14%), κράτη (13%), ασφαλιστικές εταιρίες (12%), ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρίες (9%), spa (7%), κ.λπ. Υπήρξαν συμμετοχές από την Αμερική (5%), την Ευρώπη (18%), τη Μέση Ανατολή (54%), την Αφρική (8%) και την Ασία (15%). Όσον αφορά στις χώρες, οι περισσότερες συμμετοχές ήταν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (25), την Τουρκία (15), την Ισπανία (7), την Γερμανία (7), την Κύπρο (6), κ.λπ.

Tα αποτελέσματα ήταν θεαματικά: Πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 100 ραντεβού με διαμεσολαβητές ιατρικού τουρισμού, νοσοκομεία, κλινικές, οδοντιατρικά κέντρα, ασφαλιστικούς φορείς κ.ά. Παράλληλα, ενισχύθηκε σημαντικά η διεθνής δικτύωση, καθώς πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιριών και οργανισμών από Ντουμπάι, Σαουδική Αραβία, Ομάν, Πακιστάν, Κίνα, Καζακστάν, Νιγηρία, Νότιο Αφρική, Ελβετία, Ρωσία, Ινδία, Αίγυπτο, Ρωσία, Αγγλία, Γερμανία, Κορέα, Ουκρανία, Ναμίμπια, Κουβέιτ, Η.Π.Α., Ουζμπεκιστάν, Λευκορωσία κ.ά.

Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για πολλούς κλάδους της ιατρικής: Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF), Πλαστική Χειρουργική, Αποκατάσταση, Οδοντιατρική, Οφθαλμολογία, μεγάλα χειρουργεία (ογκολογικά, νευροχειρουργικά, αγγειοχειρουργικά, καρδιοχειρουργικά κ.λπ.), περιστατικά ρουτίνας (check-up, καταρράκτες, αρθροπλαστικές κ.λπ.).

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια. Σημαντικό γεγονός αποτέλεσε η επανεκλογή της Ελλάδας μέσω του κ. Αντώνη Βλαχούση, Αντιπροέδρου της Elitour, στη θέση του Αντιπροέδρου του Global Healthcare Travel Council.

ΕΛΙΤΟΥΡ: Εδραιώνεται η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του Ιατρικού Τουρισμού. Απολογισμός IMTEC, DUBAI 2015

Για το μέλλον, σχεδιάζονται πολλές ενέργειες, όπως η διοργάνωση roadshows σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, σε 3 πόλεις (Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη), η διοργάνωση του Global Conference of Medical Tourism το 2017, στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή όλων των χωρών-μελών της Global Healthcare Travel Council, το διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης με αντικείμενο την επαγγελματική εξειδίκευση και πιστοποίηση, για ειδικούς συντονιστές - διαμεσολαβητές Ιατρικού Τουρισμού (Medical Tourism Coordinators) στην Ελλάδα, διοργάνωση webinar με την Maria Todd, International Healthcare Industry Expert και πολλά άλλα.

Ο κύριος Γεώργιος Σταματίου, Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, σημείωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τους αντιπροσώπους των μονάδων υγείας που πίστεψαν από την αρχή σε αυτή την πρωτοβουλία και όλοι μαζί σαν μία ομάδα καταφέραμε η χώρα μας να ξεχωρίσει και να αποτελεί πλέον αναγνωρίσιμο προορισμό στον τομέα του ιατρικού τουρισμού. Η άρτια οργάνωση και ο επαγγελματισμός όλων είχαν σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει τη δυναμικότερη παρουσία μέχρι σήμερα σε ένα διεθνές συνέδριο υψηλού επιπέδου, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη ενός τομέα στον οποίο η χώρα μας μπορεί να διαπρέψει. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού, για τη συνεχή υποστήριξη, η οποία όμως πρέπει να γίνει πιο ουσιαστική και το Ελληνικό κράτος να αποτελέσει έναν πραγματικό συμπαραστάτη σε όλη αυτή την προσπάθεια».

Οι εκπρόσωποι των μονάδων υγείας που συμμετείχαν στην έκθεση δήλωσαν:

«Είμαστε υπερήφανοι που για πρώτη φορά η Ελλάδα είχε μία εξαιρετικά οργανωμένη και δυναμική παρουσία σε μία διεθνή έκθεση θεσμό για τον ιατρικό τουρισμό. Το ενδιαφέρον για τη χώρα και τις υπηρεσίες μας ήταν έντονο και πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον. Το έργο της ΕΛΙΤΟΥΡ δημιουργεί γερές βάσεις για την ανάπτυξη ενός πολλά υποσχόμενου τομέα», Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Διευθύντρια Ομίλου ΙΑΣΩ

«Νιώσαμε εξαιρετικά όμορφα ευρισκόμενοι στο ομαδικό περίπτερο της ELITOUR όπου και μοιραστήκαμε εμπειρίες, αναζητήσεις και χαρές με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής. Θεωρούμε ουσιαστικά ότι μετά από αυτή την σημαντική παρουσία της ELITOUR θα ανοίξει σύντομα και θα εξελιχθεί η αγορά του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα», Νικόλαος Κουβελάς, CEO EURODENTICA, Επ. Καθηγητής Οδοντιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών

«Εξαιρετική παρουσία της ΕΛΙΤΟΥΡ, καλοστημένο stand, σε πολύ καλή θέση, βοήθησαν τα μέγιστα για τις ενδιαφέρουσες συναντήσεις με στελέχη του χώρου. Έτσι μπαίνουν θεμέλια για μελλοντικές συνεργασίες, οι οποίες θα βάλουν την Ελλάδα στο χάρτη και του ιατρικού τουρισμού, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα», Θάνος Κόϊος, Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΝΕΣΙΣ, Ομίλου EUROMEDICA

Σχετικά με την ΕΛΙΤΟΥΡ

Το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ αποτελεί Μη Κυβερνητική Οργάνωση με βασικό σκοπό την προώθηση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και τη συνεργασία με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού.

Ιδρύθηκε από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς παρόχους υγείας της χώρας, δημιουργώντας ένα cluster από αξιόπιστες και υπερσύγχρονες μονάδες υγείας και εταιρείες διαφόρων κλάδων όπως αεροπορικές, ασφαλιστικές, τουριστικά γραφεία, facilitators, ξενοδοχεία, διαφημιστικές, συμβούλους επιχειρήσεων και εταιρείες πιστοποιήσεων οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα του ιατρικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα.

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Global Healthcare Travel Council.

 

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:
Χριστίνα Κοροβέση, Τηλ.:210 6383955, E-mail: [email protected]

ΕΛΙΤΟΥΡ: Εδραιώνεται η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του Ιατρικού Τουρισμού. Απολογισμός IMTEC, DUBAI 2015

  Δειτε επισης:

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κοντά στους Λαρισαίους στην μεγάλη δράση εθελοντισμού για την υγεία 
 «Μαζί μια αγκαλιά»
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κοντά στους Λαρισαίους στην μεγάλη δράση εθελοντισμού για την υγεία  «Μαζί μια αγκαλιά»

  Από τις 11 μέχρι τις 17 Μαΐου, οι φορείς υγείας και πρόνοιας της Λάρισας, γίνα...

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συμμετέχει στη μεγάλη δράση αλληλεγγύης Μαζί μια αγκαλιά
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συμμετέχει στη μεγάλη δράση αλληλεγγύης Μαζί μια αγκαλιά

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συμμετέχει στη μεγάλη δράση αλληλεγγύης Μαζί μια αγκαλιά που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικ...

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία για την αξονική εντερογραφία
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία για την αξονική εντερογραφία

  Ο ρόλος της αξονικής εντερογραφίας στη μελέτη των παθήσεων του λεπτού εντέρου ...