Νέα

«Καρκίνος Μαστού: Πρόληψη, Θεραπευτική Αντιμετώπιση και Επανορθωτική Αποκατάσταση»

Ο καρκίνος του μαστού είναι υπόθεση όλων των γυναικών ανεξαρτήτως ηλικίας. Σήμερα γνωρίζουμε ότι 1 στις 10 Ευρωπαίες θα προσβληθεί κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής της από τον καρκίνο του στήθους. Ο αριθμός αυτός σήμερα είναι δύσκολα αναστρέψιμος. Αναστρέψιμος όμως είναι ο αριθμός των γυναικών που ενημερώνονται για να προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις. Η γνώση είναι το πρώτο βήμα για να αυξηθεί το ποσοστό έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Πρόληψης Καρκίνο του Μαστού η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κιλελέρ σε συνεργασία με το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, οργάνωσαν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος Μαστού: Πρόληψη, Θεραπευτική Αντιμετώπιση και Επανορθωτική Αποκατάσταση». Η συμμετοχή των γυναικών από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων.

Ειδικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ Κων/νος Μπουλούκος Μαιευτήρας Γυναικολόγος και Συνεργάτης του Κέντρου Μαστού ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, Φραγκίσκος Φαφουλάκης Γενικός Χειρουργός και Γεώργιος Παπαδημητρίου Πλαστικός Χειρουργός.

Ο κ. Μπουλούκος μεταξύ των άλλων τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, η οποία επιτυγχάνεται με τον ετήσιο μαστογραφικό έλεγχο και την κλινική εξέταση, τον οποίο πρέπει κάθε γυναίκα να προσφέρει ως δώρο στον εαυτό της. Αναφέρθηκε στις σημερινές δυνατότητες της θεραπείας καρκίνου του μαστού και τόνισε ότι τα όπλα που προσφέρει σήμερα η επιστήμη είναι τόσα ώστε καμία γυναίκα δεν πρέπει να χάνεται από την ασθένεια αυτή.

Στη συνέχεια ο κ. Φαφουλάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι μια πολυπαραγοντική διαδικασία, η οποία ξεκινάει από την ίδια τη γυναίκα με την πρώιμη διάγνωση και στη συνέχεια περιλαμβάνει ένα πλήθος ιατρικών ειδικοτήτων όπως ακτινολόγοι, χειρουργοί-ογκολόγοι , παθολογοανατόμοι κ.α, οι οποίοι θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με την παρουσίαση του θέματος της αποκατάστασης με το οποίο ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε ότι «τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για αποκατάσταση μαστού και αυτό γιατί οι γυναίκες που έχουν κάνει επανορθωτική αποκατάσταση αποκτούν ψυχικά εφόδια και αντιμετωπίζουν τη νόσο με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

  Δειτε επισης:

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στο InnoHealth Forum 2023Παρουσίαση Ψηφιακού Φακέλου Ασθενή ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
  ΟΜΙΛΟΣ

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στο InnoHealth Forum 2023Παρουσίαση Ψηφιακού Φακέλου Ασθενή ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

  Τον καινοτόμο Ψηφιακό Φάκελο Ασθενών που χρησιμοποιεί την τελευταία διετία το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας παρουσίασε ο Δ...

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας Στην «πρώτη» του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας
  ΟΜΙΛΟΣ

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας Στην «πρώτη» του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας

  Στη μεγάλη ιστορική στιγμή για τη Λάρισα, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ήταν εκεί.Το ΙΑΣΩ ...

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στον πρώτο Διεθνή  Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλίας Tour of Thessaly 2023 Exalco
  ΟΜΙΛΟΣ

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στον πρώτο Διεθνή  Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλίας Tour of Thessaly 2023 Exalco

  Με αξιοσημείωτη συμμετοχή, τόσο αθλητών και ομάδων, όσο και κατοίκων  και...