Νέα

Ενημερωτική ομιλία με θέμα «Πρώιμη Διάγνωση & Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού».

Ο Οκτώβριος έχει χαρακτηριστεί ως ο Παγκόσμιος Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Δυστυχώς κάθε χρόνο στη χώρα μας, ο καρκίνος του μαστού εντοπίζεται σε περίπου 4.500 γυναίκες. Σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, το πιο ισχυρό «όπλο» για την έγκαιρη διάγνωση είναι η ενημέρωση. Είναι αναγκαία λοιπόν η αφύπνιση και η ενημέρωση όλων των γυναικών ανεξαρτήτου ηλικίας.

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «’Αλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, οργανώθηκε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 ενημερωτική ομιλία με θέμα «Πρώιμη Διάγνωση & Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού». Ο κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Φραγκίσκος Φαφουλάκης, Γεν. Χειρουργός, ο οποίος τόνισε τη σημασία της πρώιμης διάγνωσης, καθώς μέσω αυτής ο καρκίνος του μαστού προλαμβάνεται σε μεγάλο ποσοστό. Είναι σημαντικό, υπογράμμισε ο κ. Φαφουλάκης να γίνει κοινή πεποίθηση όλων των γυναικών ότι στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού η πρόληψη σώζει ζωές. Η συμμετοχή των γυναικών από την περιοχή της Θεσσαλίας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήταν μεγάλη.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν ο κ. Κ. Χατζηθεοφίλου, Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικού Τμήματος Παν/μίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος Επιστ. Συμβουλίου ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, κα. Ε. Ντελιοπούλου. Η κα. Δ. Πάρτσια, Κοινωνική Λειτουργός από το Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης μίλησε για τους ενδοιασμούς των γυναικών στο να προβούν στην έγκαιρη διάγνωση. Τέλος, μία εθελόντρια του συλλόγου μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού.

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...