Νέα

Ενημερωτική ομιλία με θέμα «Πρώιμη Διάγνωση & Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού».

Ο Οκτώβριος έχει χαρακτηριστεί ως ο Παγκόσμιος Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Δυστυχώς κάθε χρόνο στη χώρα μας, ο καρκίνος του μαστού εντοπίζεται σε περίπου 4.500 γυναίκες. Σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, το πιο ισχυρό «όπλο» για την έγκαιρη διάγνωση είναι η ενημέρωση. Είναι αναγκαία λοιπόν η αφύπνιση και η ενημέρωση όλων των γυναικών ανεξαρτήτου ηλικίας.

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «’Αλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, οργανώθηκε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 ενημερωτική ομιλία με θέμα «Πρώιμη Διάγνωση & Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού». Ο κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Φραγκίσκος Φαφουλάκης, Γεν. Χειρουργός, ο οποίος τόνισε τη σημασία της πρώιμης διάγνωσης, καθώς μέσω αυτής ο καρκίνος του μαστού προλαμβάνεται σε μεγάλο ποσοστό. Είναι σημαντικό, υπογράμμισε ο κ. Φαφουλάκης να γίνει κοινή πεποίθηση όλων των γυναικών ότι στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού η πρόληψη σώζει ζωές. Η συμμετοχή των γυναικών από την περιοχή της Θεσσαλίας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήταν μεγάλη.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν ο κ. Κ. Χατζηθεοφίλου, Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικού Τμήματος Παν/μίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος Επιστ. Συμβουλίου ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, κα. Ε. Ντελιοπούλου. Η κα. Δ. Πάρτσια, Κοινωνική Λειτουργός από το Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης μίλησε για τους ενδοιασμούς των γυναικών στο να προβούν στην έγκαιρη διάγνωση. Τέλος, μία εθελόντρια του συλλόγου μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού.

  Δειτε επισης:

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας : Μαστολογικοί και καρδιολογικοί έλεγχοι στα Ιωάννινα
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας : Μαστολογικοί και καρδιολογικοί έλεγχοι στα Ιωάννινα

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας  ταξίδεψε μέχρι τα Ιωάννινα για να στείλει το μήνυμα πω...

  Γιορτή για όλες τις Μητέρες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
  ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

  Γιορτή για όλες τις Μητέρες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

  Μαμάδες από κάθε περιοχή της Θεσσαλίας, μανούλες όλων των ηλικιών, μάνες με αρ...

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας : Δυναμική παρουσία στο Skywalker Plus Your Fe5tival
  ΟΜΙΛΟΣ

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας : Δυναμική παρουσία στο Skywalker Plus Your Fe5tival

  Δυναμική η παρουσία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στο φεστιβάλ που συνδυάζει Εργασία,&nbs...