Νέα

Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ανήμερα του Ευαγγελισμού, δότρια στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας χάρισε ζωή σε 3 ασθενείς

Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ανήμερα του Ευαγγελισμού, δότρια στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας χάρισε ζωή σε 3 ασθενείς

Η νέα γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, χάρη στην απόφαση της οικογένειάς της έκανε το μεγαλύτερο δώρο σε 3 ασθενείς συνανθρώπους μας που έχρηζαν μεταμόσχευση.

Μετά από τη διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου, οι γιατροί της ΜΕΘ ενημέρωσαν την οικογένειά της, η οποία συναίνεσε σε μια κίνηση αλτρουισμού και μεγαλοψυχίας, στο να δωρίσουν τα όργανά της. Έτσι, ενημερώθηκε το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, που σε συνεργασία διεκπεραίωσαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών.

Μεταμοσχευτικές Ομάδες προσήλθαν στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για τη λήψη των νεφρών και του ήπατος, ενώ όλος ο ιατρικός και παραϊατρικός μηχανισμός του Νοσοκομείου τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η σημαντική αυτή επιχείρηση ζωής η οποία περατώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και από την οποία ωφελήθηκαν 3 ασθενείς σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, κύριος Αθανάσιος Καργιώτης, σε σχετική του δήλωση αναφέρει: «Είναι η πρώτη φορά που ξεκινά γέφυρα ζωής από το Νοσοκομείο μας και για εμάς όλους είναι μία στιγμή-ορόσημο. Νοιώθουμε υπερήφανοι, αλλά και συγκινημένοι. Υπερήφανοι γιατί είναι σπουδαίο να ξέρεις πως έχεις συμβάλει στο να έχουν τρεις άνθρωποι μια νέα ευκαιρία στη ζωή. Συγκινημένοι γιατί νοιώσαμε σε όλο της το εύρος την έννοια της ανθρωπιάς και του αλτρουισμού, από την οικογένεια της δότριας. Θα ήθελα να συγχαρώ το προσωπικό της ΜΕΘ για το άριστο αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ομίλου Ιασώ, κύριο Γεώργιο Σταματίου για τη στήριξή του, αλλά πάνω απ’ όλα να εκφράσω τον βαθύ μου θαυμασμό στην οικογένεια της δότριας για την γενναία αυτή απόφαση.»

  Δειτε επισης:

  Εκπαιδευτική ομιλία αναισθησιολόγων ΜΕΘ στο  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
  ΟΜΙΛΟΣ

  Εκπαιδευτική ομιλία αναισθησιολόγων ΜΕΘ στο  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνεχίζει  τις καθιερωμένες επιστημονικές διαλέξεις στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος 2023-2024...

  Επιστημονική Εκδήλωση για το μικροβίωμα του εντέρου στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΜΙΛΟΣ

  Επιστημονική Εκδήλωση για το μικροβίωμα του εντέρου στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη γαστρεντερολόγο, Ροξάνα Αγκαρίτσι, τον βραβευμένο ερευνητή, Δρ. Manuelle Biazzo, από το καινοτόμο εργαστήριο ...

  Γιορτή Προωρότητας 2023
  ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

  Γιορτή Προωρότητας 2023

  Στήσαμε μεγάλη γιορτή στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας με ξεχωριστούς για εμάς προσκεκλημένους, τα εξαιρετικά πρόωρα βρεφάκια, τα μικρότερα που γεννήθηκαν εδώ, ίσα που άγγιζ...