Νέα

Συνεργασία Ε.Ε.Ε.Π.Φ. ( Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας ) – ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Πρόσφατα, και μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ.) πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διεύθυνση του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Διευθυντή του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Σωκράτη Μητσιάδη, της Διευθύντριας Νοσηλευτικών Υπηρεσιών κ. Μαρίας Μπουτσίνη, της Αναπληρώτριας Διευθύντριας Νοσηλευτικών Υπηρεσιών κ. Σμαρώς Δεσύπρη της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων κ. Ελένης Μπαλκούλη και των αντιπροσώπων – μελών της Ε.Ε.Ε.Π.Φ. κ. Ξενοφώντα Λέτσα, και κ. Δήμητρας Μιχαλοπούλου. Σκοπός της συνάντησης ήταν συνεργασία μεταξύ της Ε.Ε.Ε.Π.Φ. και του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε θέματα που αφορούν τη Διοργάνωση και υλοποίηση σεμιναρίων, διαλέξεων, συνεδρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σε 1η φάση θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει εκπαιδευτικό κέντρο του E.R.C. (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης), σε ειδικούς χώρους που θα διατεθούν για το σκοπό αυτό, στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα – σεμινάρια τα οποία θα υλοποιούνται στα πλαίσια του E.R.C. (Βασική Υποστήριξη της Ζωής & Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση) είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα. Απευθύνονται σε Ειδικές ομάδες πληθυσμού (Υγειονομικοί, Πυροσβέστες, Αστυνομικοί, Εκπαιδευτικοί, Στρατιωτικοί κτλ), χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή οποιουδήποτε άλλου ενδιαφερομένου. Επίσης στα πλαίσια της επικείμενης συνεργασίας, θα διεξάγονται και Εκπαιδευτικά προγράμματα – σεμινάρια καθώς και ενημερωτικές διαλέξεις για διάφορα αντικείμενα (Πρώτες Βοήθειες, Μαζικά ατυχήματα, Τροχαία ατυχήματα, Κυκλοφοριακή αγωγή, Ασφαλή οδήγηση κτλ) σε ομάδες Γενικού πληθυσμού (Μαθητές, Συλλόγους, Πολίτες, προσωπικό Επιχειρήσεων, Εθελοντικές ομάδες κτλ).Αυτή η συνεργασία έχει απώτερο στόχο την προαγωγή και βελτίωση του επιπέδου γνώσεων και δεξιοτήτων όλων των υγειονομικών (και όχι μόνο), που απασχολούνται ή με οποιοδήποτε τρόπο δραστηριοποιούνται στο πεδίο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, καθώς και την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, δραστηριοποίηση και εκπαίδευση του πληθυσμού πάνω σε βασικές, αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες για την παροχή βασικής υποστήριξης της ζωής.

    Δειτε επισης:

    Το διεθνές σεμινάριο Basic Surgical Skills (BSS) στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνεχίζει δυναμικά από το 2012 με αυξημένη ευρωπαϊκή συμμετοχή
    ΟΜΙΛΟΣ

    Το διεθνές σεμινάριο Basic Surgical Skills (BSS) στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνεχίζει δυναμικά από το 2012 με αυξημένη ευρωπαϊκή συμμετοχή

    Με ισχυρή διεθνή παρουσία και αυξανόμενο ενδιαφέρον από την ευρωπαϊκή ιατρική ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας – Επιστημονικές Διαλέξεις 2025–2026 Πρόληψη και διαχείριση ειδικών λοιμώξεων στην κλινική πράξη
    ΟΜΙΛΟΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας – Επιστημονικές Διαλέξεις 2025–2026 Πρόληψη και διαχείριση ειδικών λοιμώξεων στην κλινική πράξη

    Με επίκεντρο την πρόληψη και την αντιμετώπιση ειδικών λοιμώξεων στην καθημεριν...

    Ρομποτική Χειρουργική Da Vinci στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    Ρομποτική Χειρουργική Da Vinci στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

    Η ρομποτική χειρουργική με τη χρήση του συστήματος Da Vinci βρίσκει ολοένα και...