Νέα

Η παθολογία του μαστού από τον κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου μεταξύ των γυναικών, με περίπου 1.000.000 νέα κρούσματα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα αναφέρονται 4.500 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ μία στις τρεις ελληνίδες με καρκίνο του μαστού θα μπορούσε να είχε λάβει πιο έγκαιρα φροντίδα. Η γνώση είναι το πρώτο βήμα για να αυξηθεί το ποσοστό έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:00, ο Όμιλος Unesco Λάρισας, στα πλαίσια δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Καρκίνου του μαστού, διοργάνωσε στο Αμφιθέατρο της Κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με μεγάλη συμμετοχή γυναικών. Αποδεικνύοντας την κοινωνική του ευαισθησία στο ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η κλινική ΙΑΣΩ Θεσσαλίας προσέφερε στις παρευρισκόμενες γυναίκες πακέτο ψηφιακής μαστογραφίας και μέτρησης οστικής πυκνότητας, σε προνομιακή τιμή.

Το θέμα της Ομιλίας ήταν «Η παθολογία του μαστού από τον κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο». Το θέμα ανέπτυξε πρώτος ο κ. Κωνσταντίνος Μπουλούκος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Ειδικός σε θέματα μαστού, Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ο οποίος ανέφερε ότι ο καρκίνος του μαστού, μπορεί να αντιμετωπιστεί, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα και επεσήμανε ότι η κλινική εξέταση θα πρέπει να αποτελεί τμήμα του ετήσιου τακτικού ελέγχου για όλες τις γυναίκες. Δεύτερος ομιλητής ήταν ο κ. Γεώργιος Μπάτσικας, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης, Επιστημονικά Υπεύθυνος Τμήματος Ιατρικών Απεικονίσεων ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ο οποίος τόνισε ότι οι απεικονιστικές μέθοδοι που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, όπως πχ. η Ψηφιακή Μαστογραφία και οι Υπέρηχοι, προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στην έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων του μαστού.

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...