Νέα

3η Τακτική Γενική Συνέλευση

Το Σάββατο 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 3η Τακτική Γενική Συνέλευση στις εγκαταστάσεις του εν λειτουργία ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ και πρόεδρος ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Γ. Σταματίου αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της κλινικής παρόλο που η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια του τελευταίων χρόνων έχει επηρεάσει σημαντικά τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.

Ο κ. Σταματίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι ένα από τα πιο σύγχρονα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που λειτουργεί με τις προδιαγραφές και τα πρότυπα μητροπολιτικού νοσοκομείου, ανοικτό σε νέες ιδέες και εξελίξεις της επιστήμης, στηριζόμενο στην ισότιμη συνεργασία των ιατρών - συναδέλφων και στη σωστή και αξιόπιστη αντιμετώπιση των ιατρικών αναγκών των ασθενών, με σεβασμό στον Άνθρωπο και την μοναδικότητα του.

Η λειτουργία του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2010, και έχουν ήδη συμπληρωθεί δύο χρόνια λειτουργίας. Το 2011 ολοκληρώθηκαν όλες οι συζητήσεις και διαπραγματεύσειις με τον ΕΟΠΥΥ ώστε το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας από τον Ιανουάριο του 2012 έχει ήδη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, εξυπηρετώντας εσωτερικούς και εξωτερικούς.

‘Όπως επισήμανε ο κ. Σταματίου στη διάρκεια του 2011 λειτούργησαν και αναπτύχθηκαν νέα τμήματα καί υπηρεσίες όπως:

  • Το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής πού ξεκίνησε τον Απρίλιο 2011.
  • Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η οποία λειτουργεί ήδη από τον Ιανουάριο 2011
  • Στις 5 Μαΐου 2011, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας έλαβε την μοναδική διαθέσιμη άδεια σκοπιμότητας για δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, στην περιοχή της Θεσσαλίας.
  • Εξοπλίστηκε με επιπλέον μηχανήματα το ουρολογικό τμήμα
  • Εξοπλίστηκε το τμήμα ενδοσκοπήσεων με σύγχρονο βρογχοσκόπιο για τη διενέργεια βρογχοσκοπήσεων και άλλων εξετάσεων
  • Ξεκίνησε η λειτουργία του τμήματος της Εμβρυομητρικής
  • Παράλληλα, όμως, με όλα αυτά και αντιλαμβανόμενοι εγκαίρως τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες πού αντιμετωπίζει η χώρα και ιδιαίτερα η περιοχή της Θεσσαλίας μειώθηκαν αισθητά οι τιμές των πακέτων ιατρικών πράξεων.

‘Όσον αφορά τον προγραμματισμό για το υπόλοιπο της χρονιάς που διανύουμε, ο κ. Σταματίου ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ιατρούς ότι θα λειτουργήσει Ογκολογικό Τμήμα και Τμήμα Χημειοθεραπείας και ότι ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις των οικονομικών όρων για τη λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος. Επίσης μέσα στους επόμενους μήνες θα ανακοινωθεί η έναρξη Τμήματος Διακοπής Καπνίσματος ενώ ξεκίνησε ήδη το Τμήμα Διαταραχών Ύπνου και Άπνοιας.

Ο κ. Σταματίου ανέφερε επίσης ότι πέραν της έναρξης συνεργασίας μας με τον ΕΟΠΥΥ για την εξυπηρέτηση εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες INTERAMERICAN και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ και ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την ασφαλιστική εταιρεία ALICO.

Ο κος Σταματίου αναφέρθηκε στην Ελληνική οικονομία που δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρου βεληνεκούς δημοσιονομική κρίση, επισημαίνοντας ότι ο Όμιλος ΙΑΣΩ επιδεικνύει παρ΄ όλα αυτά μεγάλη ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα. Οι επιδόσεις δεν οφείλονται μόνο στις στρατηγικές αποφάσεις της διοίκησης, αλλά και στις προσπάθειες όλων των ανθρώπων που εργάζονται στις εταιρείες του ομίλου.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σταματίου τόνισε: «Το ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ θα οδηγηθεί σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα αν συνεχίσουμε ΟΛΟΙ να δουλεύουμε εντατικά και με σύμπνοια. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το ίδιο ή και περισσότερο πάθος, αλλά και με υπομονή. Γιατί …. χρειάζεται υπομονή. Χρειάζεται ίσως περισσότερη επιμονή και υπομονή από όση χρειαστήκαμε όταν ανοίξαμε το πρώτο ΙΑΣΩ στην Αθήνα. Σας καλώ να αντιμετωπίσουμε το 2012 με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία και να πετύχουμε ταχύτερα το όραμα και τους στόχους μας. Είναι ανάγκη και υποχρέωση όλων των μετόχων να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή την κοινή προσπάθεια, δεδομένου ότι παρέχουμε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες με σεβασμό και ασφάλεια για τον ασθενή και για τον συνεργάτη γιατρό».

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...