Νέα

2η Τακτική Γενική Συνέλευση

Στην ανοδική πορεία του νοσοκομείου ΙΑΣΩ Θεσσαλιας που ξεκίνησε σαν όραμα και σήμερα έγινε έργο ζωής με προοπτική και μέλλον αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ και πρόεδρος ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Γ. Σταματίου, κατά τη η 2η Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου.

Ο κ. Σταματίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας τόνισε ότι είναι ένα νοσοκομείο που καθιερώθηκε από την πρώτη στιγμή ως ένα ευέλικτο και ανοικτό σε νέες ιδέες και εξελίξεις της επιστήμης. Στηρίζεται στην ισότιμη συνεργασία των ιατρών - συναδέλφων και στη σωστή και αξιόπιστη αντιμετώπιση των ιατρικών αναγκών των ασθενών, με σεβασμό στον Άνθρωπο και την μοναδικότητα του.

Η λειτουργία του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, άρχισε τον Μάρτιο του 2010, τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του ίδιου έτους και ήδη σήμερα έχει συμπληρώσει έναν χρόνο από την έναρξη λειτουργίας του. Μέσα στο 2010 η εταιρία προέβη στη λειτουργία νέων τμημάτων, στη σύναψη συμβάσεων με ασφαλιστικές εταιρείες και με ασφαλιστικά ταμεία και ολοκλήρωσε με επιτυχία την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6 εκατ. Ευρώ.

‘Όπως επισήμανε ο κ. Σταματίου, στο 2010 λειτούργησαν ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ και ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ όπως:

  • Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ, η οποία λειτουργεί ήδη από τον Ιανουάριο 2011 και ήδη έχει 17 σταθερούς ασθενείς.
  • Το τμήμα ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ πού ξεκίνησε τον Απρίλιο 2011.
  • Η έναρξη πραγματοποίησης εξειδικευμένων ενδοσκοπικών πράξεων όπως ERCP, πολυπεκτομές κ.λπ.
  • Η διάθεση της κάρτας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «Θεσσαλία 2010», με ήδη καλά αποτελέσματα σε ιδιώτες αλλά και στο προσωπικό εταιρειών.

Ο κ. Σταματίου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους μετόχους ότι αντιλαμβανόμενοι εγκαίρως τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες πού αντιμετωπίζει η Ελλάδα και ιδιαίτερα η περιοχή της Θεσσαλίας οι τιμές των πακέτων ιατρικών πράξεων μειώθηκαν αισθητά. Επιπλέον το κόστος αγορών συμπιέστηκε με απευθείας αγορές από τις βιομηχανίες φαρμάκου και όχι από τις φαρμακαποθήκες και διασφαλίστηκαν οι καλύτερες τιμές διαφόρων προμηθευτών στο πλαίσιο αγορών του ομίλου. Τέλος, υιοθετήθηκε η πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων, σε εξωτερικούς ασθενείς, με τιμές ΦΕΚ.

‘Όσον αφορά τον προγραμματισμό για το υπόλοιπο του 2011, ο κ. Σταματίου πληροφόρησε τους παρευρισκομένους ότι στις 5 Μαΐου 2011, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας έλαβε την μοναδική διαθέσιμη άδεια σκοπιμότητας για δημιουργία ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, στην περιοχή της Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με απώτερο σκοπό να είναι έτοιμο στο πρώτο τρίμηνο του 2012, χωρίς κεφάλαια του ΙΑΣΩ».

Επίσης ανέφερε ότι στα άμεσα πλάνα είναι επίσης:

  • η έναρξη τμήματος διακοπής καπνίσματος
  • η έναρξη τμήματος διαταραχών ύπνου
  • η περαιτέρω ανάπτυξη του τμήματος ενδοσκοπήσεων με δυνατότητα βρογχοσκοπήσεων και άλλων εξετάσεων
  • η λειτουργία του τμήματος Εμβρυομητρικής

Επίσης ανέφερε ότι το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας έχει ήδη υπογράψει την σύμβαση νοσηλείας ασθενών ΟΑΕΕ καί αναμένεται σύντομα ή έναρξη υλοποίησης καθώς και της υπογραφής για ολικές αρθροπλαστικές. ¨Όσον αφορά τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, επισήμανε ότι δεν αργεί να γίνει η συμφωνία με τις ασφαλιστικές εταιρείες Alico και International Life και συνεχίζονται οι συζητήσεις και με άλλες, πέραν της Εθνικής Ασφαλιστικής και Generalli πού έχουνε ήδη, όπως είναι η INTERAMERICAN που έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον.

Ο κος Σταματίου αναφέρθηκε στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία που δοκιμάζονται από μια πρωτόγνωρου βεληνεκούς δημοσιονομική κρίση. Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας ακόμα και αυτόν της Υγείας, ο οποίος εντάσσονταν από ειδικούς – αναλυτές στους αμυντικούς κλάδους της οικονομίας.

Επισήμανε ότι «ο Όμιλος ΙΑΣΩ αποδεικνύει παρ΄ όλα αυτά μεγάλη ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα. Οι επιδόσεις δεν οφείλονται τόσο στις στρατηγικές αποφάσεις της διοίκησης, όσο και στις προσπάθειες όλων εσάς και όλων των ανθρώπων που εργάζονται στις εταιρείες του ομίλου μας». Στη συνέχεια κάλεσε τους μετόχους να επικεντρωθούνε όλοι μαζί στους στόχους που έχουνε τεθεί :

  • Στην αύξηση του αριθμού των συνεργαζόμενων ιατρών κάθε ειδικότητας και στην αύξηση των ασθενών
  • Στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας λειτουργίας όλων ανεξαρτήτως και την βελτίωση της ποιότητας χωρίς διακρίσεις
  • Στην ενίσχυση της ρευστότητας μέσω καλύτερης διαχείρισης προμηθευτών και πελατών
  • Στην αύξηση των εσόδων από εσωτερικά αλλά και από εξωτερικά περιστατικά ασθενών
  • Στη μείωση των ζημιών και στην μετάβαση της εταιρείας σε περιβάλλον κερδοφορίας

«Χρειάζεται υπομονή», τόνισε ο κ. Σταματίου, «χρειάζεται ίσως περισσότερη επιμονή και υπομονή από όση χρειαστήκαμε όταν ανοίξαμε το πρώτο ΙΑΣΩ στην Αθήνα. Έτσι δράττομαι της ευκαιρίας για να σας πω ότι προχθές την Πέμπτη το ΙΑΣΩ της Αθήνας συμπλήρωσε τα 15 χρόνια λειτουργίας του και δεν σας κρύβω ότι μου φαίνεται σαν να ήταν χθες. 15 χρόνια ΙΑΣΩ . 15 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων νοσηλεύτηκαν πάνω από 480 χιλιάδες άτομα, εξυπηρετήθηκαν περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια εξωτερικοί ασθενείς και γεννήθηκαν πάνω από 213 χιλιάδες παιδιά. Στο ΙΑΣΩ της Αθήνας γεννήθηκε το 40% των παιδιών της Αττικής και το 14% των παιδιών Πανελλαδικά.. τα μεγέθη είναι εντυπωσιακά!! Και είναι μεγέθη που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας. Μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια το ΙΑΣΩ της Αθήνας έδωσε στους μετόχους πάνω από 90 εκατομμύρια μερίσματα και 100 εκατομμύρια επιστροφές κεφαλαίου, πλήρωσε στους μετόχους και στην εφορία τα τελευταία 10 χρόνια 278 εκατομμύρια ευρώ. Ποσά απλησίαστα !!».

Με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Σταματίου έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στα έως σήμερα αποτελέσματα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Σ. Μητσιάδη ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του νέου Γενικού Διευθυντή του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Τέλος, ο πρόεδρος έκανε έκκληση σε όλους να συνεχίσουνε με την ίδια μαχητικότητα και τον ίδιο επαγγελματισμό και κάλεσε τους μετόχους να αντιμετωπίσουνε το 2011 με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία και να πετύχουνε ταχύτερα το όραμα και τους στόχους.

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...