Νέα

Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

Είναι γεγονός πως ο καρκίνος του μαστού εντοπίζεται κάθε χρόνο στη χώρα μας σε περίπου 4.500 γυναίκες. Η πλειονότητα των γυναικών θεωρεί πως η νόσος δεν την αφορά παρόλο που τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι 1 στις 8 γυναίκες θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της και από αυτές πάνω από το 70% του συνόλου των γυναικών με καρκίνο του μαστού δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό. Ωστόσο, οι διαγνωστικές μέθοδοι που η επιστήμη σήμερα έχει στη διάθεσή της, επιτρέπουν τη διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο και οι θεραπευτικές δυνατότητες αντιμετωπίζουν τη νόσο με επιτυχία.

Η γνώση είναι το πρώτο βήμα για να αυξηθεί το ποσοστό έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Με αφορμή τον «Παγκόσμιο Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού», τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 13.30μμ ,η κλινική ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας και τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, οργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με μεγάλη συμμετοχή γυναικών από την κοινωνία της Θεσσαλίας. Αποδεικνύοντας την κοινωνική του ευαισθησία στο ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η κλινική ΙΑΣΩ Θεσσαλίας προσέφερε δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία στις παρευρισκόμενες γυναίκες. Το Τμήμα Απεικονίσεων της κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο, με τη χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας (επίπεδα μικροδόσης).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Αντώνιος Κεραμόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Κέντρου Μαστού ΙΑΣΩ (Αθηνών), ο οποίος τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, διότι τελικά αυτή είναι η οποία σώζει ζωές. Αναφέρθηκε επιπλέον στις σημερινές δυνατότητες της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού και τόνισε ότι τα όπλα που προσφέρει σήμερα η επιστήμη είναι τόσα ώστε καμία γυναίκα δεν πρέπει να χάνεται από τον καρκίνο του μαστού.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης οι Α. Καργιώτης- Αντιπρόεδρος ΔΣ ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, Α. Γάκη –Αντιπρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, Ε. Ντελιοπούλου-Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης. Η κα. Δ. Πάρτσια- Κοινωνική Λειτουργός από το Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης μίλησε για τους ανασταλτικούς παράγοντες της πρόληψης και τέλος μία εθελόντρια του συλλόγου μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού.

    Δειτε επισης:

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας:  Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
    ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

    Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

    Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
    ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

    Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...