Νέα

Τελετή Θεμελίωσης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, η τελετή θεμελίωσης του «ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», συνολικής επένδυσης 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ θα αποτελείται από Γενική και Μαιευτική Κλινική, δυναμικότητας 160 κλινών , Μονάδες Εντατικής θεραπείας, Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, Τεχνητής Γονιμοποίησης και Τεχνητού Νεφρού, το ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες εξειδικευμένων και υψηλού επιπέδου ιδιωτικών ιατρικών υπηρεσιών, σε κρίσιμους τομείς , στην ευρύτερη περιοχή των νομών Λαρίσης, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Το ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε θα επωφεληθεί από σημαντικές συνέργειες που θα αναπτυχθούν από τη μεταφορά τεχνογνωσίας, λόγω της σχέσεως του με τη μητρική εταιρεία ΙΑΣΩ Α.Ε και την αδελφή εταιρεία ΙΑΣΩ GENERAL A.E που έχουν πολύ υψηλού επιπέδου συνεργάτες από την επιστημονική και ιατρική κοινότητα της χώρας και εξειδικευμένες διεθνείς συνεργασίες.

Η ανέγερση του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ γίνεται σε ιδιόκτητη έκταση 50 στρεμμάτων και θα ολοκληρωθεί σε 36 μήνες.

Η λειτουργία του θα βασισθεί στο δοκιμασμένο και εξαιρετικά πετυχημένο πρότυπο της εταιρικής διακυβερνήσεως του Ομίλου (πολυμετοχικό σχήμα με μετόχους διακεκριμένους γιατρούς και με πρότυπη επαγγελματική διοίκηση).

Η επιτυχής διαχείριση και οι αναπτυξιακές προοπτικές της ΙΑΣΩ Α.Ε αποτυπώνονται και στα τελευταία αποτελέσματα εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιριών του ιατρικού κλάδου, στην επισκόπηση του Τομέα Υγείας που καταρτίζει και δημοσιεύει κάθε χρόνο η KANTOR CAPITAL.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας πενταετίας, σε αντίθεση με άλλες μεγάλες εταιρίες του κλάδου ,που σημειώνουν μεγάλη πτώση κερδών το 2004, η ΙΑΣΩ Α.Ε ακολουθεί σταθερή ανοδική πορεία, με περιθώρια κέρδους προ φόρων, σύμφωνα με τα ΔΛΠ, 28,7% το 2004 επί του κύκλου εργασιών της.

Για τη Γενική και Μαιευτική Κλινική του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, που θα απασχολήσει 300 άτομα, έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον ιατροί όλων των ειδικοτήτων.

Η φιλόδοξη καινοτομία που χαρακτηρίζει το όλο έργο, θα έλεγε κανείς, ότι εκφράζει βαθύ σεβασμό σε δύο μεγάλους μύθους της Θεσσαλίας: στον θεό ιατρό Ασκληπιό, που κατά την κυρίαρχη εκδοχή του μύθου, ξεκίνησε από τη Θεσσαλία και στους Αργοναύτες, σύμβολο των νέων συνόρων και οριζόντων. Κάθε ταπεινή συμβολή σ’αυτό το πνεύμα, όπως αυτή του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ενισχύει την προοπτική μιας νέας δυναμικής, δημιουργικής πορείας της τόσο ιστορικής αυτής περιοχής.

Το έργο θεμελίωσε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Στην τελετή που χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου Ιγνάτιος, παρευρέθηκε ο βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Ζώης, ο νομάρχης της περιοχής κ. Κατσαρός, καθώς και ο Νομάρχης Μαγνησίας Ιωάννης Πρίντζος. Επίσης εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των τεσσάρων δήμων, γιατροί-μέτοχοι με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Ομίλου ΙΑΣΩ κ. Αθανάσιο Χανδακά καθώς και άλλοι επίσημοι.

  Δειτε επισης:

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων
  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Εκπαιδευτική ομιλία παθολογοανατόμων

  Συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι επιστημονικές ομιλίες στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εστιάζοντας κάθε φορά σε κάποιο εξειδικευμ...

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη
  ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική εκδήλωση για την Κοιλιοκάκη

  Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της περιοχής παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξ...

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»
  ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Υποστηρικτής Υγείας στο 2ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

  Στη μεγάλη γιορτή της Λάρισας για τον Αυτισμό, το ΙΑΣΩ  Θεσσαλίας έδωσε κ...