Οφθαλμολογικό

Χειρουργικός Τομέας
Οφθαλμολογικό
Τηλεφωνικό κέντρο
2410 996000

Στο Οφθαλμολογικό Τμήμα της Κλινικής παρέχονται υπηρεσίες που αφορούν τόσο τη διάγνωση όσο και τη θεραπεία των οφθαλμολογικών παθήσεων όλων των ηλικιών.

Δημιουργήσαμε ξεχωριστή χειρουργική αίθουσα όπου πραγματοποιούνται αποκλειστικά οφθαλμολογικές επεμβάσεις, ώστε να εκμηδενιστεί κάθε πιθανότητα επιμόλυνσης και την εξοπλίσαμε με σύγχρονα χειρουργικά μηχανήματα, μεταξύ των οποίων χειρουργικά μικροσκόπια, συσκευές υπερήχων, μηχάνημα φακοθρυψίας, με αποτέλεσμα οι χειρουργικές επεμβάσεις να είναι γρήγορες και αξιόπιστες.

Ειδικά για τη θεραπεία του καταρράκτη:

Η αντιμετώπισή της γίνεται με τη σύγχρονη και ασφαλή μέθοδο της φακοθρυψίας. Για την επέμβαση χρησιμοποιούνται σύγχρονα μικροσκόπια και μηχανήματα υπερήχων υψηλής ακρίβειας. Η φακοθρυψία έχει καταργήσει την παλαιότερη αντίληψη ότι για να χειρουργηθεί ο καταρράκτης πρέπει να είναι «ώριμος». Ο ασθενής μέσα σε λίγες ώρες επιστρέφει στο σπίτι του, ακόμα και στην καθημερινή δραστηριότητά του. Στη διάθεση των ασθενών βρίσκονται ανακαινισμένες κλίνες βραχείας νοσηλείας, σε περίπτωση που χρειαστεί να παραμείνουν για λίγες ακόμη ώρες στην Κλινική.

Χειρουργικές Παθήσεις Αμφιβληστροειδή – Ωχράς Κηλίδας:

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας αντιμετωπίζονται όλες οι χειρουργικές παθήσεις του αμφιβληστροειδούς σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις του χώρου και χωρίς να είναι απαραίτητη η παραμονή στο νοσοκομείο. Αντιμετωπίζονται περιστατικά απλής ή επιπλεγμένης αποκόλλησης αμφιβληστροειδή, περιστατικά διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας (ενδουαλοειδική αιμορραγία ή ελκτική αποκόλληση αμφιβληστροειδή), περιστατικά επιπλεγμένης επέμβασης καταρράκτη, ενδοφθαλμίτιδας (μόλυνσης του οφθαλμού) καθώς και όλο το φάσμα της χειρουργικής οφθαλμικών τραυμάτων (συρραφή, αφαίρεση ενδοβόλβιου ξένου σώματος, τραυματική αποκόλληση, γιγάντια ρωγμή).

Ακόμα αντιμετωπίζεται όλο το φάσμα των χειρουργικών παθήσεων της ωχράς (οπή ωχράς κηλίδας, επαμφιβληστροειδική μεμβράνη).

Οι επεμβάσεις διενεργούνται με τοπική αναισθησία (πλην των παιδιατρικών περιστατικών) με την χρήση ελάχιστα επεμβατικής υαλοειδεκτομής (25Gauge) και χωρίς χρήση ραμμάτων.

Παιδοοφθαλμολογικό:

Στο Παιδοοφθαλμολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ αντιμετωπίζεται διαγνωστικά και χειρουργικά, το σύνολο σχεδόν των οφθαλμολογικών προβλημάτων της παιδικής ηλικίας.

Στις υπηρεσίες του Τµήµατος περιλαµβάνονται : διάγνωση και αντιµετώπιση στραβισµού / αµβλυωπίας, προβληµάτων ρινοδακρυϊκού συστήµατος, παιδικού καταρράκτη / κερατοειδούς, παθήσεων αµφιβληστροειδούς, παθήσεων βλεφάρων / κόγχων, παιδικού γλαυκώµατος, παιδικού τραύµατος και προβληµάτων χαµηλής όρασης.

Στελέχωση
Διευθυντής - Α΄ Οφθαλμολογική Κλινική
Διευθυντής - Β΄ Οφθαλμολογική Κλινική
Διευθυντής - Γ΄ Οφθαλμολογική Κλινική