Κεντρικά Εργαστήρια

Διαγνωστικός Τομέας
Κεντρικά Εργαστήρια
Τηλεφωνικό κέντρο
2410 996000

Τα Κεντρικά Εργαστήρια της Κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα. Λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και είναι σε θέση να υποστηρίζουν τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς ασθενείς το σύνολο των σύγχρονων εργαστηριακών εξετάσεων που αφορούν:

  • Μικροβιολογικό
  • Βιοχημικό
  • Ανοσολογικό
  • Ορμονολογικό
  • Αιματολογικό
  • Μοριακή βιολογία

Ειδικά οι εξωτερικοί ασθενείς, μπορούν να εξυπηρετούνται οποιαδήποτε ώρα ή ημέρα στο χώρο των Κεντρικών Εργαστηρίων του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Στα Κεντρικά Εργαστήρια λειτουργεί, επί 24ώρου βάσεως (σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας) Τμήμα Αιμοδοσίας, το οποίο διαθέτει τμήμα καθορισμού ομάδων αίματος αλλά και διασταυρώσεων μονάδων αίματος, για τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα τμήματα του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας (Μαιευτικό, Παθολογικό, Χειρουργικό κλπ). Η Αιμοδοσία φροντίζει για την ασφαλή μεταφορά και τον έλεγχο των χορηγούμενων μονάδων αίματος, διασφαλίζοντας τις μεταγγίσεις, με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους συγγενείς των ασθενών.

Τα παραπάνω τμήματα στελεχώνονται από Ιατρούς, Βιολόγους – Βιοχημικούς και Τεχνολόγους – Παρασκευαστές, με άριστη επιστημονική κατάρτιση και πολυετή εμπειρία στον χώρο τους, οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και οποιαδήποτε πληροφορία, σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο εξοπλισμός των Κεντρικών Εργαστηρίων, περιλαμβάνει μια σειρά υπερσύγχρονων αναλυτών τελευταίας τεχνολογίας, που διασφαλίζουν την συνεχή, ταχύτατη και αξιόπιστη παραγωγή αποτελεσμάτων. Η λειτουργία τους ελέγχεται καθημερινά με εσωτερικούς ποιοτικούς ελέγχους καθώς και με εξωτερικούς, σε χρονικά διαστήματα που καθορίζονται από διάφορα διεθνή συστήματα διασφάλισης ποιότητας (πχ ISO κλπ), στα πρότυπα των οποίων έχει οργανωθεί εξ’ αρχής, η λειτουργία ολόκληρου του εργαστηρίου.

Πληροφορίες
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Ώρες Λειτουργίας: