12 Ιουνίου

12ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, 12.06.2014, ΙΑΣΩ

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ
12ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, 12.06.2014, ΙΑΣΩ

Η ανάγκη για πρακτική άσκηση των γυναικολόγων σε μεθόδους αντιμετώπισης ασθενών με HPV σχετιζόμενες βλάβες είναι σήμερα μεγαλύτερη από ποτέ. Στην προσπάθεια αυτή, και στο πλαίσιο του 12ου Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΣΩ, Λεωφ. Κηφισίας 37-39 Μαρούσι, την Πέμπτη 12 Ιουνίου, το πρακτικό μέρος “hands on” του σεμιναρίου. Το θεωρητικό μέρος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Ιουνίου στο ξενοδοχείο ΗILTON.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η μόλυνση με τον ιό HPV είναι αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη καρκίνου όχι μόνο στον τράχηλο της μήτρας, αλλά και σε άλλες ανατομικές περιοχές του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας, όπως ο κόλπος, το αιδοίο και ο πρωκτός.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του σεμιναρίου και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΑΣΩ, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Διακομανώλη έμφαση θα δοθεί στην θεραπεία των προκαρκινικών αλλοιώσεων και την πρόληψη καρκίνου τραχήλου μήτρας. Η πρακτική αυτή άσκηση στην Κλινική ΙΑΣΩ, περιλαμβάνει μικρές ομάδες ιατρών και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι διαδραστική με τους εκπαιδευτές με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η επιστημονική εκδήλωση είναι ειδικά σχεδιασμένη για να βοηθήσει τον εκπαιδευόμενο ιατρό στη διαχείριση και αντιμετώπιση ιδιαίτερων κλινικών προβλημάτων.

Το Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κολποσκόπησης (European Federation for Colposcopy, EFC) και τη Βρετανική Εταιρεία Κολποσκόπησης (British Society for Colposcopy and Cervical Pathology, BSCCP) και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης.

PhotoGallery

12ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου
  • 06 Δεκεμβρίου
    Μαιευτική - Γυναικολογική 3ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Χειρουργικής Μαστού, 06.12.14, ΙΑΣΩ
  • 04 Απριλίου
    Μαιευτική - Γυναικολογική 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας Παθήσεων Μαστού, 04 & 05.04.14, ΙΑΣΩ

Δείτε Επίσης

10 Μαΐου 10 - 11 Μαϊ
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

ΙΑΣΩ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "Ian Donald – 11th Advanced Course of Ultrasound in Obstetrics & Gynecology: Difficult Cases – Best Solutions"

27 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

ΙΑΣΩ Παίδων: 12η Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα»

Δείτε τις εκδηλώσεις