14 Μαρτίου

ΙΑΣΩ Παίδων: 3ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Καινοτομία και Κλινική Πράξη στην Παιδιατρική Γαστρεντερολογία»

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
ΙΑΣΩ Παίδων: 3ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Καινοτομία και Κλινική Πράξη στην Παιδιατρική Γαστρεντερολογία»

Το 3ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Καινοτομία και Κλινική Πράξη στην Παιδιατρική Γαστρεντερολογία» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου 2026, ώρα 09:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΙΑΣΩ.

Το σεμινάριο εστιάζει στις πλέον πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις του τελευταίου έτους στους τομείς της Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας  και ιδιαίτερα της  Παιδιατρικής Διατροφής. Μέσα από στοχευμένες εισηγήσεις και συζήτηση αποσκοπεί στην επικαιροποίηση της γνώσης και στη μεταφορά τεκμηριωμένων πρακτικών στην καθημερινή κλινική πράξη. Η σημασία της σωστής διατροφής του προώρου νεογνού,  οι κίνδυνοι από την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, η φυτοφαγική διατροφή, η πρόληψη της τροφικής αλλεργίας, της κοιλιοκάκης και της παιδικής παχυσαρκίας, η σημασία του μικροβιώματος το εντέρου, η σωστή χρήση/κατάχρηση ειδικών γαλάτων και τέλος η σχέση-αλληλοεπίδραση γονέων και ιατρών στην άσκηση της ιατρικής, είναι τα θέματα που θα συζητηθούν.

Επιστημονικά Υπεύθυνοι του σεμιναρίου είναι η κα. Παναγιώτα Καφρίτσα MD, PhD, Παιδογαστρεντερόλογος, Διευθύντρια Γαστρεντερολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, ο κ. Κωνσταντίνος Σιαφάκας, Παιδογαστρεντερολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, η κα. Ιωάννα Παναγιώτου – Αγγελακοπούλου, Παιδογαστρεντερολόγος, Διευθύντρια Γαστρεντερολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων και η κα. Ασπασία Αγγελακοπούλου – Πολυζώη MBChir, MA, MRCPCH, PhD, Γαστρεντερολόγος, Παιδίατρος, Επιμελήτρια Γαστρεντερολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων.

Η συμμετοχή και παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία ή μέσω του website του Ομίλου ΙΑΣΩ σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 6383906 (Αθηνά Άντζου – Υπεύθυνη Επιστημονικού Προγράμματος, Εκδηλώσεων & Συνεδρίων Ομίλου ΙΑΣΩ).

Μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα του σεμιναρίου εδώ.

  • 20 Μαρτίου
    Παιδιατρική ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΙΑΣΩ Παίδων
  • 06 Μαρτίου
    Γενική Κλινική ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΙΑΣΩ Γενική Κλινική

Δείτε Επίσης

04 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

ΙΑΣΩ Παίδων: 14η Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα – Λοιμώξεις και Εμβόλια»

Δείτε τις εκδηλώσεις