01 Ιουνίου

ΙΑΣΩ Παίδων: 3η Ημερίδα για Γονείς «Το Πρόωρο Νεογνό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε»

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
ΙΑΣΩ Παίδων: 3η Ημερίδα για Γονείς
«Το Πρόωρο Νεογνό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε»

Η 3η Ημερίδα για Γονείς με θέμα: «Το Πρόωρο Νεογνό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01 Ιουνίου 2024, ώρα 09:15, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΙΑΣΩ.

Η Β’ Παιδιατρική Κλινική του ΙΑΣΩ Παίδων συνεχίζει με επιτυχία τη διοργάνωση ημερίδων για Γονείς, που αφορούν σε συνηθισμένα θέματα που προβληματίζουν τους γονείς, δίνοντας συμβουλές για την αντιμετώπιση και την πρόληψή τους, με στόχο την καλύτερη ενημέρωσή τους και τη συνεχή βοήθεια και προσφορά στο δύσκολο έργο τους.

Στόχος της ημερίδας είναι η συζήτηση και η αποσαφήνιση των ζητημάτων που αφορούν στην ανάπτυξη και φροντίδα των βρεφών υψηλού κινδύνου με απλό τρόπο και χωρίς παραπληροφόρηση.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με την παρουσίαση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΙΑΣΩ, ενώ θα γίνει αναφορά στη φροντίδα του πρόωρου νεογνού. Στη συνέχεια, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη σύγχρονη απεικονιστική προσέγγιση στην περιγεννητική διάγνωση, στους παράγοντες πριν και μετά τη γέννηση που καθορίζουν την εμφάνιση αναπνευστικών συμπτωμάτων, στην πρόληψη λοιμώξεων κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου ζωής, αλλά και στην παιδονευρολογική παρακολούθηση των βρεφών υψηλού κινδύνου. Τέλος, εκτενής αναφορά θα γίνει στη ψυχολογική υποστήριξη των γονέων.

Επιστημονικά Υπεύθυνη της ημερίδας είναι η κα. Αικατερίνη Αγραφιώτου, Διευθύντρια Β’ Παιδιατρικής Κλινικής ΙΑΣΩ Παίδων.

Η συμμετοχή και παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία ή μέσω του website του Ομίλου ΙΑΣΩ σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 6383906 (Αθηνά Άντζου – Υπεύθυνη Εκδηλώσεων & Συνεδρίων ΙΑΣΩ).

Μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

  • 11 Ιουνίου
    Μαιευτική - Γυναικολογική Εκπαιδευτικό Μάθημα Τμήματος Εμβρυομητρικής και Περιγεννητικής Ιατρικής ΙΑΣΩ
  • 31 Μαΐου
    Γενική Κλινική ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΣΩ

Δείτε Επίσης

Δείτε τις εκδηλώσεις