13 Δεκεμβρίου

3η Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού με θέμα: «Ενθαρρύνουμε το Θηλασμό: Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς»

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ
3η Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού με θέμα: «Ενθαρρύνουμε το Θηλασμό: Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς»

Η Νοσηλευτική Διεύθυνση του ΙΑΣΩ διοργανώνει   την 3η Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού με θέμα: «Ενθαρρύνουμε το Θηλασμό: Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς» την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 08:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.  

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (ΠΕΜΘ) – World   Breastfeeding   Week ( WBW ) έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό ( World   Alliance   for   Breastfeeding   Action - WABA ) και εορτάζεται από το 1992 κάθε χρόνο στις 1-7 Αυγούστου. Στη χώρα μας η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού εορτάζεται, κάθε χρόνο, στις 1-7 Νοεμβρίου. Η εν λόγω δράση υποστηρίζεται από τη UNICEF , τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ - WHO ), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας ( FAO ) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες. Αποτελεί μια εκστρατεία η οποία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας σε θέματα που σχετίζονται με τον μητρικό θηλασμό και την προαγωγή του στοχεύοντας στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο ΠΟΥ για σίτιση του 50% των βρεφών αποκλειστικά με θηλασμό έως το 2025.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι:

«Ενθαρρύνουμε το θηλασμό: Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς»

Για τη φετινή χρονιά η ΠΕΜΘ θα επικεντρωθεί στον θηλασμό και την εργασία, παρέχοντας μια στρατηγική ευκαιρία για την υπεράσπιση των βασικών δικαιωμάτων της μητρότητας που υποστηρίζουν το θηλασμό.

Δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας εδώ.

  • 15 Δεκεμβρίου
    Μαιευτική - Γυναικολογική ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΙΑΣΩ
  • 08 Δεκεμβρίου
    Γενική Κλινική ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΙΑΣΩ Γενική Κλινική

Δείτε Επίσης

14 Μαΐου
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

Επιστημονική Συνάντηση της Μονάδας IVF - Institute of Life ΙΑΣΩ

Δείτε τις εκδηλώσεις