21 Οκτωβρίου

ΙΑΣΩ Παίδων: Β’ Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Από τη νεκρωτική εντεροκολίτιδα (ΝΕΚ) στο βραχύ έντερο: Νέες στρατηγικές για πρόληψη και αντιμετώπιση»

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
ΙΑΣΩ Παίδων: Β’ Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Από τη νεκρωτική εντεροκολίτιδα (ΝΕΚ) στο βραχύ έντερο: Νέες στρατηγικές για πρόληψη και αντιμετώπιση»

Το Β’ Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Από τη νεκρωτική εντεροκολίτιδα (ΝΕΚ) στο βραχύ έντερο: Νέες στρατηγικές για πρόληψη και αντιμετώπιση», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 09:15, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ. 

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Γαστρεντερολογικό και το Παιδοχειρουργικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων μαζί με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του ΙΑΣΩ. 

Η νεκρωτική εντεροκολίτιδα αποτελεί σοβαρή νόσο του γαστρεντερικού συστήματος των προώρων νεογνών, αλλά μπορεί να προσβάλλει και τα τελειόμηνα. Αρκετά νεογνά που παρουσιάζουν νεκρωτική εντεροκολίτιδα χρειάζονται χειρουργική επέμβαση για  εκτομή τμήματος εντέρου, γεγονός που  μπορεί να οδηγήσει σε σύνδρομο βραχέος εντέρου. Το σύνδρομο βραχέος εντέρου αποτελεί τη βασική αιτία εντερικής ανεπάρκειας στα παιδιά και χαρακτηρίζεται από  αδυναμία  εντερικής απορρόφησης και δυσλειτουργίας  του εντέρου. 

Στόχος του μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι να θέσει νέες αρχές και στρατηγική στην πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα της επιστήμης και τις διεθνείς συστάσεις. 

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η κα. Παναγιώτα Καφρίτσα, Παιδογαστρεντερολόγος, Διευθύντρια Γαστρεντερολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων. 

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία, αλλά και μέσω live streaming στο ακόλουθο link: https://bit.ly/3sGji4p

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 6383906 (Αθηνά Άντζου – Υπεύθυνη Εκδηλώσεων & Συνεδρίων ΙΑΣΩ). 

Μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα του σεμιναρίου εδώ.

 

  • 27 Οκτωβρίου
    Μαιευτική - Γυναικολογική ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΙΑΣΩ
  • 20 Οκτωβρίου
    Μαιευτική - Γυναικολογική ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΙΑΣΩ

Δείτε Επίσης

14 Μαΐου
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

Επιστημονική Συνάντηση της Μονάδας IVF - Institute of Life ΙΑΣΩ

Δείτε τις εκδηλώσεις