06 Μαΐου 06 - 07/05/23

10ο Θεωρητικό & Πρακτικό Σεμινάριο «Περινεοτομή & Μαιευτικές Κακώσεις Περινέου»

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ
10ο Θεωρητικό & Πρακτικό Σεμινάριο «Περινεοτομή & Μαιευτικές Κακώσεις Περινέου»

Το 10ο Θεωρητικό & Πρακτικό Σεμινάριο «Περινεοτομή & Μαιευτικές Κακώσεις Περινέου», θα πραγματοποιηθεί 06 - 07 Μαΐου 2023.

Συγκεκριμένα, το θεωρητικό μέρος θα διεξαχθεί το Σάββατο 06 Μαΐου 2023, ώρα 09:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ, και το πρακτικό μέρος την Κυριακή 07 Μαΐου 2023, ώρα 09:30, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Πανελλήνια Εταιρεία Ουρογυναικολογίας σε συνεργασία με το ΙΑΣΩ και την Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Επιστημονικά Υπεύθυνοι του Σεμιναρίου είναι ο κ. Σταύρος Αθανασίου, Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας - Ουρογυναικολογίας Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος Πανελλήνιας Εταιρίας Ουρογυναικολογίας και ο κ. Ροδολάκης Αλέξανδρος, Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής Α’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α..

H περινεοτομή και η αποκατάσταση μαιευτικών κακώσεων του περινέου αποτελούν τις πιο συχνές χειρουργικές επεμβάσεις στη μαιευτική. Η τεκμηριωμένη γνώση των ενδείξεων, των τεχνικών των περινεοτομών και η ορθή αντιμετώπιση των κακώσεων του περινέου αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του πυελικού εδάφους και την αποφυγή επιπλοκών, όπως η ακράτεια ούρων και κοπράνων, ο χρόνιος πόνος και η πρόπτωση πυελικών οργάνων.

Εξειδικευμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν διαλέξεις σχετικά με την φροντίδα του περινέου κατά την κύηση, τον τοκετό και τη λοχεία. Το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει επίδειξη και πρακτική εξάσκηση σε τεχνικές αποκατάστασης των περινεοτομών και των σοβαρών κακώσεων του σφιγκτήρα σε φρέσκους ιστούς. Η δομή του σεμιναρίου και οι χειρουργικές τεχνικές συρραφής ακολουθούν το διεθνώς αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Mayday University Hospital, St George‘s University of London για την αντιμετώπιση των μαιευτικών κακώσεων του περινέου.

 

Δείτε το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου και Πληροφορίες για την Εγγραφή σας εδώ.


Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία (Εταιρεία MD Congress, Τηλέφωνο 210 6074200).

Δείτε το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου εδώ.

  • 09 Μαΐου
    Μαιευτική - Γυναικολογική Εκπαιδευτικό Μάθημα Τμήματος Εμβρυομητρικής και Περιγεννητικής Ιατρικής ΙΑΣΩ
  • 05 Μαΐου
    Γενική Κλινική ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΙΑΣΩ Γενική Κλινική

Δείτε Επίσης

10 Μαΐου 10 - 11 Μαϊ
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

ΙΑΣΩ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "Ian Donald – 11th Advanced Course of Ultrasound in Obstetrics & Gynecology: Difficult Cases – Best Solutions"

27 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

ΙΑΣΩ Παίδων: 12η Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα»

Δείτε τις εκδηλώσεις