14 Ιουνίου

Σεμινάριο "Σιτίζοντας το πρόωρο νεογνό: Από την αξιολόγηση πρώιμων δεξιοτήτων σίτισης ως την παρέμβαση" / Early Feeding Skills Assessment

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
Σεμινάριο "Σιτίζοντας το πρόωρο νεογνό: Από την αξιολόγηση πρώιμων δεξιοτήτων σίτισης ως την παρέμβαση" / Early Feeding Skills Assessment

Σας ενημερώνουμε ότι το Σεμινάριο "Σιτίζοντας το πρόωρο νεογνό: Από την αξιολόγηση πρώιμων δεξιοτήτων σίτισης ως την παρέμβαση" / Early Feeding Skills Assessment,διεξάχθη την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 και ώρα 08.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.

Το Σεμινάριο διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών σε συνεργασία με το ΙΑΣΩ Παίδων και απευθύνθηκε σε νοσηλευτές μονάδων, μαίες, συμβούλους θηλασμού, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και όσους εμπλέκονται στην σύνθετη λειτουργία της σίτισης και της κατάποσης.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η πρόληψη και η διαχείριση των διαταραχών σίτισης πρόωρων και ευάλωτων νεογνών, κατανοώντας τα θηλαστικά και τα αναπνευστικά πρότυπα, καθώς και τις στρεσογόνες συμπεριφορές αυτών μέσω δομημένων παρεμβάσεων όπως το EFS εργαλείου αξιολόγησης που χρησιμοποιείται διεθνώς.

Στο σεμινάριο έγινε εισαγωγή στην εκπαίδευση της χορήγησης του EFS, εργαλείου που υποδεικνύει την ετοιμότητα των νεογνών στη σίτιση και δόθηκε υλικό στην αγγλική γλώσσα καθώς και η βεβαίωση συμμετοχής.

Επίσημη προσκεκλημένη και εισηγήτρια ήταν η Suzanne Thoyre RN, PhD, Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Β. Καρολίνας στο Chapel Hill, η οποία έχει μακρά εμπειρία ως νοσηλεύτρια μονάδων νεογνών. Η εκπαίδευση και οι έρευνές της εντοπίζονται στην υποβοήθηση της συνεργασίας μεταξύ του προσωπικού μονάδων και της οικογένειας, με νεογνά και βρέφη, καθώς μαθαίνουν να σιτίζονται.

Επιστημονικά Υπεύθυνη του Σεμιναρίου ήταν η κα. Φιφή Χρυσοδακτύλου, Λογοθεραπεύτρια, Ειδικός στη σίτιση βρεφών και παιδιών, Συνεργάτης ΙΑΣΩ Παίδων.

Για την ενημέρωσή σας, επισυνάπτεται το πρόγραμμα του σεμιναρίου.εδώ

Για περαιτέρω πληροφορίες και για την εγγραφή σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών, τηλέφωνο 210 7779901 και στο email [email protected].

  • 18 Ιουνίου
    Μαιευτική - Γυναικολογική Επιστημονική Συνάντηση της Μονάδας IVF Institute of Life ΙΑΣΩ
  • 12 Ιουνίου
    Μαιευτική - Γυναικολογική Επιστημονική συνάντηση με θέμα “Ανάλυση ευρημάτων μαγνητικής μαστογραφίας. Συσχέτιση με τα ιστολογικά δεδομένα”

Δείτε Επίσης

10 Μαΐου 10 - 11 Μαϊ
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

ΙΑΣΩ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "Ian Donald – 11th Advanced Course of Ultrasound in Obstetrics & Gynecology: Difficult Cases – Best Solutions"

27 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

ΙΑΣΩ Παίδων: 12η Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα»

Δείτε τις εκδηλώσεις