18 Μαρτίου

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ: ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗ/ ΒΑΡΙΑΤΡΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ: ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗ/ ΒΑΡΙΑΤΡΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η Λαπαροσκοπική Μονάδα Βαριατρικής και Μεταβολικής Χειρουργικής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής υπό τη διεύθυνση του Αν. Καθ. Κωνσταντίνου Αλμπανόπουλου διοργανώνει επιστημονική ημερίδα το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 με τίτλο «Τέλος στα διλήμματα: Μεταβολική/ Βαριατρική Χειρουργική» στην αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.

Η λαπαροσκοπική μονάδα βαριατρικής και μεταβολικής χειρουργικής του ΙΑΣΩ βρίσκεται σε λειτουργία τον τελευταίο 1,5 χρόνο και είναι ήδη υπό αξιολόγηση από τον Διεθνή Οργανισμό Χειρουργικής της Παχυσαρκίας (IFSO) για την πιστοποίηση ως κέντρο Αριστείας (Center Of Excellence under evaluation).

Σκοπός της ημερίδας είναι να προσεγγίσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης του βαριατρικού ασθενή από γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων, με βάση τα σύγχρονα ιατρικά δεδομένα (evidence- based medicine).

Διακεκριμένοι και έμπειροι ομιλητές θα αναλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή κλινική πράξη, στην διαγνωστική και στη θεραπευτική προσπέλαση του παχύσαρκου ασθενούς. Στο δεύτερο μέρος, ομιλητές και κοινό θα θέσουν τους προβληματισμούς τους όσον αφορά τη διαχείριση πραγματικών περιστατικών, μέσα από έναν γόνιμο διάλογο και αντιπαράθεση.

Η ημερίδα απευθύνεται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτές, φοιτητές Ιατρικής και Νοσηλευτικής, αλλά και στο ευρύ κοινό. Θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία και δεν υπάρχει κόστος παρακολούθησης.

Την έναρξη της ημερίδας θα χαιρετήσει η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Ασημίνα Γκάγκα.

Θα είναι χαρά μας να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Δείτε το Πρόγραμμα εδώ.

 

  • 21 Μαρτίου
    Μαιευτική - Γυναικολογική Εκπαιδευτικό Μάθημα Τμήματος Εμβρυομητρικής και Περιγεννητικής Ιατρικής ΙΑΣΩ
  • 17 Μαρτίου
    Μαιευτική - Γυναικολογική ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΙΑΣΩ

Δείτε Επίσης

18 Ιανουαρίου
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

1η Επιστημονική Ημερίδα Μαιευτικής-Γυναικολογίας & Χειρουργικής ΙΑΣΩ & ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, 18.01.14, ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, Λάρισα

18 Ιανουαρίου
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής, 18.01.14, ΙΑΣΩ

Η Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής πραγματοποίησε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ομίλου ΙΑΣΩ, στο Μαρούσι, εκδήλωση με θέμα την «Ρυτιδεκτομή», η οποία περιελάμβανε ζωντανή προβολή (live surgery) εκπαιδευτικής χειρουργικής επέμβασης, υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου πλαστικού χειρουργού της Κλινικής ΙΑΣΩ κ. Ανδρέα Φουστάνου.

08 Φεβρουαρίου
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

2ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της ΕΓΕΠΑΜ, 08.02.14, ΙΑΣΩ

Η Ελληνική Γυναικολογική Εταιρία Παθήσεων Μαστού (ΕΓΕΠΑΜ) σε συνεργασία με την Γυναικολογική - Μαιευτική Κλινική ΙΑΣΩ, διοργάνωσαν το 2ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Απεικόνισης Μαστού, με θέμα «Υπερηχογράφημα Μαστού», το Σάββατο 8/2/2014 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ. Στο σεμινάριο εξειδικευμένοι ιατροί Απεικονιστές – Μέλη της εταιρείας παρουσίασαν και εκπαίδευσαν τους ενδιαφερόμενους στην υπερηχογραφική απεικόνιση και τις αρχές της Μελέτης Μαγνητικής Μαστών.

Δείτε τις εκδηλώσεις