07 Οκτωβρίου 07 - 08/10/22

4ο Σεμινάριο «Κλινικής Καρδιοτοκογραφίας & Παρακολούθησης του Εμβρύου» του Σουηδικού Φορέα «Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag, LöF»

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ
4ο Σεμινάριο «Κλινικής Καρδιοτοκογραφίας & Παρακολούθησης του Εμβρύου» του Σουηδικού Φορέα «Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag, LöF»

Το 4ο Σεμινάριο «Κλινικής Καρδιοτοκογραφίας & Παρακολούθησης του Εμβρύου» του Σουηδικού Φορέα «Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag, LöF», θα πραγματοποιηθεί 7 & 8 Οκτωβρίου 2022, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ. Το Σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Επιστημονικού Προγράμματος που διοργανώνει το ΙΑΣΩ και η Β' Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου "Αρεταίειο”.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία, σε παγκόσμιο επίπεδο, εκπαιδευτικά προγράμματα στο αντικείμενο της καρδιοτοκογραφίας και των κλινικών συστάσεων ασφαλούς αποπεράτωσης του τοκετού. Έρχεται δε να συμπληρώσει μία πολύ βασική πτυχή στην εκπαίδευση των Ελλήνων μαιευτήρων – γυναικολόγων, μαιών/μαιευτών και παιδιάτρων-νεογνολόγων αυτή της συστηματικής, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στο αντικείμενο της παρακολούθησης του εμβρύου τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του τοκετού και της λήψης τεκμηριωμένων κλινικών αποφάσεων.

Περιγραφή Σεμιναρίου:

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει διαδραστική Εκπαίδευση σε 2 στάδια:

1. Θεωρητικό Μέρος μέσω της μεταφρασμένης στα Ελληνικά Διαδικτυακής Πλατφόρμας www.ctgfetalmonitoring.gr (εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης της προετοιμασίας σας 2 εβδομάδες).

2. Πρακτικό Μέρος: Διήμερο Σεμινάριο, 4 workstations με hands-on πρακτική εκπαίδευση σε προπλάσματα, videos, διαλέξεις, διαδραστική εκπαίδευση σε πραγματικά κλινικά περιστατικά.

Πλατφόρμα: www.ctgfetalmonitoring.gr

  • Εννέα (9) κεφάλαια θεωρίας με πλήθος εικόνων, σχημάτων, animations και παρουσίαση – ανάλυση πλήθους πραγματικών κλινικών περιστατικών.
  • Ένα (1) κεφάλαιο διαδραστικής εκπαίδευσης με πλήρη καρδιοτοκογραφική καταγραφή σε περισσότερα από 80 πραγματικά κλινικά περιστατικά και λήψη κλινικών αποφάσεων υπό τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής.

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Ειδικούς Μαιευτήρες – Γυναικολόγους / Παιδιάτρους - Νεογνολόγους
  • Ειδικευόμενους Μαιευτήρες – Γυναικολόγους / Παιδιάτρους - Νεογνολόγους
  • Μαίες / Mαιευτές

Πιστοποίηση (προαιρετική):

Η τελική πιστοποίηση θα αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον προσωπικό σας λογαριασμό.

Διεθνής Πιστοποίηση (προαιρετική):

Τελικές εξετάσεις πιστοποίησης (on-line στα Ελληνικά) αμέσως μετά το πέρας του Σεμιναρίου

1st Prize - Βραβείο

Μια εβδομάδα πρακτικής εκπαίδευσης (fellowship) στην αίθουσα τοκετών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Skåne της Σουηδίας (Skånes universitetssjukhus, SUS). Τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης θα καλυφθούν από το Πρόγραμμα.

 

Με την ολοκλήρωση της διαδικτυακής εκπαίδευσης και μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν:

  • Να κατανοήσουν τη φυσιολογία του εμβρυϊκού καρδιακού ρυθμού και το παθοφυσιολογικό υπόβαθρο των καρδιοτοκογραφικών αλλοιώσεων
  • Να αναγνωρίσουν τα διαφορετικά καρδιοτοκογραφικά πρότυπα και να κατατάσσουν το καρδιοτοκογράφημα με βάση την προτεινόμενη ταξινόμηση
  • Να λαμβάνουν κλινικές αποφάσεις διαχείρισης του τοκετού με βάση την ταξινόμηση
  • Να εκπαιδευτούν στην αρχή λειτουργίας και στις ενδείξεις χρήσης των συμπληρωματικών μεθόδων παρακολούθησης του εμβρύου κατά τη διάρκεια του τοκετού
  • Να έχουν δια βίου πρόσβαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης, μέσω της επαναπιστοποίησης ανά διετία, εξασφαλίζοντας τη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή τους στο αντικείμενο της καρδιοτοκογραφίας και των μεθόδων παρακολούθησης του καλώς έχειν του εμβρύου κατά τον τοκετό
  • Να ενημερώνονται άμεσα για όλες τις νεότερες εξελίξεις στο αντικείμενο της καρδιοτοκογραφίας και γενικότερα των μεθόδων παρακολούθησης του εμβρύου τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του τοκετού.
  • 15 Οκτωβρίου
    Γενική Κλινική Ημερίδα Γενικής Κλινικής: «Επιδημίες – Πανδημίες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα»
  • 01 Οκτωβρίου 01 - 02 Οκτ
    Μαιευτική - Γυναικολογική Μαιευτική Αιμορραγία Διεισδυτικός Πλακούντας: Διαχείριση και Αντιμετώπιση Βήμα-Βήμα

Δείτε Επίσης

18 Ιανουαρίου
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

1η Επιστημονική Ημερίδα Μαιευτικής-Γυναικολογίας & Χειρουργικής ΙΑΣΩ & ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, 18.01.14, ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, Λάρισα

18 Ιανουαρίου
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής, 18.01.14, ΙΑΣΩ

Η Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής πραγματοποίησε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ομίλου ΙΑΣΩ, στο Μαρούσι, εκδήλωση με θέμα την «Ρυτιδεκτομή», η οποία περιελάμβανε ζωντανή προβολή (live surgery) εκπαιδευτικής χειρουργικής επέμβασης, υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου πλαστικού χειρουργού της Κλινικής ΙΑΣΩ κ. Ανδρέα Φουστάνου.

08 Φεβρουαρίου
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

2ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της ΕΓΕΠΑΜ, 08.02.14, ΙΑΣΩ

Η Ελληνική Γυναικολογική Εταιρία Παθήσεων Μαστού (ΕΓΕΠΑΜ) σε συνεργασία με την Γυναικολογική - Μαιευτική Κλινική ΙΑΣΩ, διοργάνωσαν το 2ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Απεικόνισης Μαστού, με θέμα «Υπερηχογράφημα Μαστού», το Σάββατο 8/2/2014 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ. Στο σεμινάριο εξειδικευμένοι ιατροί Απεικονιστές – Μέλη της εταιρείας παρουσίασαν και εκπαίδευσαν τους ενδιαφερόμενους στην υπερηχογραφική απεικόνιση και τις αρχές της Μελέτης Μαγνητικής Μαστών.

Δείτε τις εκδηλώσεις