Ιατρική Εμβρύου - Γυναικολογικοί Υπέρηχοι
Ιατρική Εμβρύου - Γυναικολογικοί Υπέρηχοι

Τηλέφωνο επικοινωνίας

210 618 4061
210 618 4042
210618 4044

 

Τα Τμήματα Μαιευτικών & Γυναικολογικών Υπερήχων (Μαιευτική Γυναικολογική Υπερηχογραφία) και Ιατρικής Εμβρύου (Εμβρυομητρικό Κλινικό Εργαστήριο) είναι από τις σημαντικότερες μονάδες του ΙΑΣΩ αφού εδώ πραγματοποιούνται όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις υπερηχογραφίας, που αφορούν τη γυναίκα. Ετησίως στο τμήμα εξυπηρετούνται πάνω από 70.000 άτομα.

Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται:

  • Μαιευτικοί & Γυναικολογικοί Υπέρηχοι (όπου εντοπίζονται παθήσεις της μήτρας, των σαλπίγγων και των ωοθηκών)
  • Υπέρηχοι Ιατρικής Εμβρύου, όπου γενικότερα παρακολουθείται η πρόοδος της κύησης όπως αυχενική διαφάνεια, βιοφυσικό προφίλ, καρδιοτοκογραφία κλπ
  • Προγεννητικές διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδομήτριες επεμβάσεις όπως αμνιοπαρακέντηση, λήψη τροφοβλάστης, μείωση πολύδυμου κύησης κλπ

Ο εξοπλισμός είναι υπερσύγχρονος με μηχανήματα έγχρωμης απεικόνισης και το ιατρικό προσωπικό πλήρως εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο.

Οι εξετάσεις απεικόνισης γίνονται αυθημερόν και είναι υψηλής αξιοπιστίας. Σε περίπτωση που χρειάζονται εργαστηριακές εξετάσεις για ανίχνευση ενδείξεων ή πιθανού κινδύνου χρωμοσωμικών ανωμαλιών, αυτές εκτελούνται από τα Κεντρικά Εργαστήρια ή από αξιολογημένα εξωτερικά εργαστήρια υψηλού επιπέδου.

Το σύστημα μηχανοργάνωσης της Κλινικής επιτρέπει την αποθήκευση όλων των εξετάσεων, ανά περίπτωση, ώστε, εάν χρειαστεί, αυτές να αναζητηθούν με ευκολία και ταχύτητα και να είναι στη διάθεση του θεράποντα ιατρού και του ασθενή.

Όλες οι εξετάσεις γίνονται σε αρχιτεκτονικά ενιαίο χώρο στο ισόγειο, με άμεση εξυπηρέτηση και δυνατότητα συνεργασίας των εξεταστηρίων υπερηχογραφίας μεταξύ τους. Λειτουργούν 8 πλήρως εξοπλισμένα εξεταστήρια με υπερηχογραφικά μηχανήματα τελευταίας γενιάς.

Οι εξετάσεις της Ιατρικής Εμβρύου γίνονται κατόπιν ραντεβού.

Για εξετάσεις γυναικολογικών υπερήχων παρέχεται πλήρη κάλυψη όλων των έκτακτων περιστατικών με εφημερίες όλο το 24ωροΏρες Λειτουργίας

Υπέρηχοι: Δευτέρα έως και Παρασκευή 08:00 – 20:00 και Σάββατο 08:00-14:00, χωρίς ραντεβού.
Ιατρική Εμβρύου: Δευτέρα έως και Παρασκευή 08:00 – 20:00 και Σάββατο 08:00-14:00, κατόπιν ραντεβού.
Για το τμήμα των υπερήχων πέραν του ωραρίου υπάρχει επιβάρυνση.