Main Menu

Δελτία Τύπου 2020

Το ΙΑΣΩ παρουσιάζει την “IASO Gift Card” για Μαστογραφία

 

Το ΙΑΣΩ δημιούργησε την IASO Gift Card για Μαστογραφία. Μία κάρτα που δίνει την δυνατότητα στον καθένα να προσφέρει ένα μοναδικό δώρο στην μητέρα, στην αδερφή, στην κόρη, στη συνάδελφο ή στην καλύτερή του φίλη.

Θα την βρείτε στα ταμεία του ΙΑΣΩ, στην προνομιακή τιμή των 40€. Για τον μήνα μαστού προσφέρεται σε limited edition συσκευασία.

 

 

Το ΙΑΣΩ συμβουλεύει όλες τις γυναίκες: «ΔΕΣ ΤΟ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, για να το νικήσεις. Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να είναι ιάσιμος αρκεί να ανιχνευτεί έγκαιρα».

Οι ειδικές προσφορές για τον μήνα μαστού περιλαμβάνουν:

  1. Ψηφιακή Μαστογραφία στην προνομιακή τιμή των 40€.
  2. Ψηφιακή Μαστογραφία & Τομοσύνθεση στην προνομιακή τιμή των 45€.
  3. Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα Μαστών, στην προνομιακή τιμή των 50€.
  4. Ψηφιακή Μαστογραφία & Τομοσύνθεση και Υπερηχογράφημα Μαστών, στην προνομιακή τιμή των 65€.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού στο Τμήμα Απεικονίσεων και Επεμβατικής Ακτινολογίας του ΙΑΣΩ (επίπεδο -2), στο τηλ. 210 6185138 07:00 – 15:00 Δευτέρα – Παρασκευή.

Η προσφορά ισχύει έως 31/10/2020.

Όμιλος ΙΑΣΩ: Μαζί με την Αποστολή «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» για την κάλυψη των αναγκών έξι Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΙΑΣΩ «Δίπλα σας», ο Όμιλος ΙΑΣΩ στηρίζει και βρίσκεται δίπλα στη δράση «Προστατεύουμε τον παππού και την γιαγιά» της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Αποστολή «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» για τη φροντίδα των ηλικιωμένων. Ο Όμιλος ΙΑΣΩ προσφέρει 46.600 γάντια μίας χρήσης, για την υγιεινή περιποίηση των ηλικιωμένων, καθώς και του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που φροντίζει την τρίτη ηλικία. Η διανομή έχει ξεκινήσει και θα καλυφθούν οι Μονάδες: “Παναγία Η Ελεούσα”, “Ο καλός Σαμαρείτης”, “Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου-Διονύσιος Θεοφιλάτος”, “Το Σπίτι της Χριστιανικής Αγάπης”, “Οίκος Γαλήνη”, “Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα”, οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην ανανέωση των αναλώσιμων ειδών ατομικής και υγιεινής περιποίησης λόγω της πανδημίας από τον COVID -19.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ, δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία του, έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με ενδιαφέρον και προσοχή, με επαγγελματισμό, με αφοσίωση και φροντίδα, με αξιοπρέπεια, με ευγένεια και φιλικότητα, με σεβασμό στις ξεχωριστές ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Αγαπάμε και προστατεύουμε τον παππού και την γιαγιά και φροντίζουμε για ό,τι πιο πολύτιμο έχουν…την υγεία τους!

 

Όμιλος ΙΑΣΩ: Με «αντισώματα» στις επιπτώσεις της κρίσης

  • Κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ, παρά τις προβλέψεις για rebate και claw back
  • Μείωση δανεισμού, απρόσκοπτη υλοποίηση επενδύσεων και υψηλά ταμειακά διαθέσιμα

«Αντισώματα» στις επιπτώσεις από τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας του Covid-19 επέδειξε, κατά το Α΄ Εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, ο Όμιλος ΙΑΣΩ, συνεχίζοντας την υλοποίηση του προγράμματος επενδύσεων, «θωρακίζοντας» τον ισολογισμό του και διατηρώντας υψηλά ταμειακά διαθέσιμα.

Η επίδραση του Covid-19 στον κύκλο εργασιών, κατά το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, σε κάποιους τομείς αντισταθμίστηκε, κατά μεγάλο μέρος, εντός των μηνών Μαΐου και Ιουνίου.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ προχώρησε στο σχηματισμό πρόσθετων προβλέψεων, για πιθανές περικοπές, λόγω της εφαρμογής των μηχανισμών Rebate και Claw back, εξέλιξη που «θωράκισε» τον ισολογισμό, επίδρασε, όμως, στα αποτελέσματα της τρέχουσας περιόδου. Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η αποεπένδυση από την Φιλοκτήτης Α.Ε., χωρίς εγγραφή ζημιάς για τον Όμιλο, η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου.

Οι επαρκείς λειτουργικές ταμειακές ροές επέτρεψαν την απρόσκοπτη υλοποίηση του πλάνου προγραμματισμένων επενδύσεων 3,25 εκατ. ευρώ, για τη διεύρυνση των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών, μέσω ανάπτυξης νέων τμημάτων και ενίσχυσης υφιστάμενων. Ταυτόχρονα, στις 30 Ιουνίου 2020 ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 45,5 εκατ. ευρώ., αφού τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 26,02 εκατ. ευρώ.

Η εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι το ΙΑΣΩ διαθέτει επαρκή ρευστότητα ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που δημιουργεί η κρίση, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους, ακόμα και στην περίπτωση επιβολής νέου lock down, ενώ παράλληλα έχει εξασφαλίσει νέα έγκριση για γραμμή κίνησης κεφαλαίου.

Τα αποτελέσματα του Α΄ Εξαμήνου 2020 για τον Όμιλο και την Εταιρεία ΙΑΣΩ, όπως προκύπτουν από τις δημοσιευθείσες οικονομικές καταστάσεις, είναι τα εξής:

ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, μετά από rebate και claw back, ανήλθε, κατά το Α΄ Εξάμηνο 2020, στα 46,49 εκατ. ευρώ έναντι 49,17 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας μείωση κατά 5,45%.

ΜΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ: Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη μειώθηκαν κατά 24,06%, διαμορφούμενα στα 9,12 εκατ. ευρώ από 12,02 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ, ΤΟΚΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ (EBITDA): Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 9,13 εκατ. ευρώ, έναντι 13,67 εκατ. ευρώ το Α΄ Εξάμηνο του 2019, καταγράφοντας πτώση κατά 33,2%. Το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στο 19,64%.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ: Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 3,39 εκατ. ευρώ από 7,69 εκατ. ευρώ, το Α΄ Εξάμηνο του 2019, σημειώνοντας πτώση κατά 55,86%.

ΚΕΡΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ: Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 3,52 εκατ. ευρώ από 4,79 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, υποχωρώντας κατά 26,47%.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο κύκλος εργασιών της μητρικής ΙΑΣΩ, μετά από rebate και claw back, διαμορφώθηκε στα 35,49 εκατ. ευρώ, έναντι 36,12 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας πτώση κατά 1,74%.

ΜΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ: Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στα 8,13 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση κατά 6,83%, σε σχέση με το Α΄ Εξάμηνο του 2019 ( 8,73 εκατ. ευρώ).

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ, ΤΟΚΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ(EBITDA): Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) της μητρικής ανήλθαν στα 8,33 εκατ. ευρώ, έναντι 9,80 εκατ. ευρώ το Α΄ Εξάμηνο του 2019, καταγράφοντας πτώση κατά 15,01%. Το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στο 23,47%.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ: Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 4,44 εκατ. ευρώ από 6,84 εκατ. ευρώ, το Α΄ Εξάμηνο του 2019 σημειώνοντας πτώση κατά 35,17%.

ΚΕΡΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ: Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 4,59 εκατ. ευρώ από 4,74 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, υποχωρώντας κατά 3,2%.

Οι οικονομικές καταστάσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr) και της εταιρείας (www.groupiaso.gr)

ΙΑΣΩ: Το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα γιορτάζει τον Μήνα Μαστού

Το ΙΑΣΩ συμβουλεύει όλες τις γυναίκες: «ΔΕΣ ΤΟ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, για να το νικήσεις. Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να είναι ιάσιμος αρκεί να ανιχνευτεί έγκαιρα».

Με αφορμή τον μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού το ΙΑΣΩ προσφέρει τις απαραίτητες εξετάσεις σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές. Συγκεκριμένα προσφέρει:

 

  1. Ψηφιακή Μαστογραφία στην προνομιακή τιμή των 40€.
  2. Ψηφιακή Μαστογραφία & Τομοσύνθεση στην προνομιακή τιμή των 45€.
  3. Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα Μαστών, στην προνομιακή τιμή των 50€.
  4. Ψηφιακή Μαστογραφία & Τομοσύνθεση και Υπερηχογράφημα Μαστών, στην προνομιακή τιμή των 65€.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού στο Τμήμα Απεικονίσεων και Επεμβατικής Ακτινολογίας του ΙΑΣΩ (επίπεδο -2), στο τηλ. 210 6185138 07:00 – 15:00 Δευτέρα – Παρασκευή.

Η προσφορά ισχύει έως 31/10/2020.

 

Κέντρο Μαστού ΙΑΣΩ. Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα

Κέντρο Μαστού ΙΑΣΩ. Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα

 

Το ΙΑΣΩ, με γνώμονα την καλύτερη φροντίδα της γυναίκας, έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, της Α’ και της Β’ Κλινικής Μαστού, βρίσκονται στην “καρδιά” της μεγαλύτερης Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής στην Ευρώπη για να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία σε κάθε γυναίκα.

Όμιλος ΙΑΣΩ: Σύμβαση με τον ΕΔΟΕΑΠ

 

Σύμβαση με τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης & Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), το Ταμείο των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό κλπ), υπέγραψε ο Όμιλος ΙΑΣΩ. Στο Ταμείο περίθαλψης και επικούρησης των δημοσιογράφων είναι ασφαλισμένοι πάνω από 30.000 μέλη.

Με βάση τη σύμβαση, τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ θα έχουν πρόσβαση στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης τόσο στο ΙΑΣΩ όσο και στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας που βρίσκεται στη Λάρισα. 

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ διαθέτει κορυφαίους γιατρούς, άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και τελευταίας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που αποτελούν εγγύηση για ένα εξαιρετικό επίπεδο περίθαλψης, εφαρμόζοντας πολιτική ποιότητας διεθνών προδιαγραφών.

Με βάση τα όσα προβλέπονται στη σύμβαση, οι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ θα έχουν στο εξής πλήρη κάλυψη των περιστατικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης (ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλεία) στο ΙΑΣΩ Αθήνας (Γενική, Γυναικολογική και Μαιευτική κλινική) και στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στη Λάρισα, το οποίο καλύπτει την περιφέρεια της Κεντρικής Ελλάδας.

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες

Blog

Πρόσφατα Νέα

Συνδρομή My Life

Συμπληρώστε τη φόρμα συνδρομής για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό My Life. Μετάβαση στη φόρμα

ΙΑΣΩ Newsletter